Колір обличчя розкаже про хвороби

1414 0

Ми у соцмережах:

Колір обличчя розкаже про хвороби

Досвідчений лікар може поставити діагноз, поглянувши людині в обличчя. Річ у тому, що різні кольори шкіри обличчя відповідають хворобам різних внутрішніх органів.

Червоний. Якщо червоні обидві щоки, це свідчить про хворобу серця, тож треба відвідати кардіолога.

Синюшний. Може з’явитися на лобі, щоках і губах. Свідчить про наявність хронічної хвороби легенів, йдіть до терапевта або пульмонолога.

Білі плями. Якщо на щоках з’являються білі плями, а сама шкіра — блідо-жовта, у вас може бути астеноневротичний синдром (виснаження плюс невроз) або вегето-судинна дистонія. «З’ясування обставин» потрібно починати з невропатолога.

Блідий. Одна з характерних ознак анемії. При цьому бліда не лише шкіра, але і слизові — внутрішні поверхні повік і губ. У цьому випадку не обійтися без лікування у лікаря-гематолога.

Коричневий. Виявляється у вигляді плям на вилицях і корені носа. Свідчить про появу хвороби нирок або інфекційне захворювання сечового міхура. Відвідайте уролога.

Зелений. У кращому випадку його поява свідчить про жовчнокам’яну хворобу, в гіршому — про цироз печінки або появу пухлини. Зробіть візит до гастроентеролога.

Жовтий. Ознаки запалення печінки, жовчного міхура. В цьому випадку краще відразу ж знайти лікаря-гепатолога.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також