Колишній голова Рівненської ОВА подався до Японії

7210 0

Ми у соцмережах:

Фото - з телеграм-каналу Віталія Коваля

Має там справи.

 Такою новиною поділився на своєму телеграм-каналі екс-очільник Рівненщини Віталій Коваль, який нині керує Фондом держмайна України:

- Під час робочої поїздки до Токіо провів зустріч з представниками Міністерства сільського, лісового й водного господарств Японії.  Розповів їм про один з важливих напрямків роботи ФДМУ на цей рік - проєкт «Земельний банк». Нагадаю, наразі в активі Фонду 386 тис. га земель с/г призначення.
 
Обговорили залучення японських інвесторів в український агросектор. Зокрема, використання їхньої техніки в нашому сільському господарстві. Адже потреба українських аграріїв в механізованій техніці потужністю до 200 к.с. є дуже великою. А в Японії зосереджені світові лідери з виробництва такої техніки. Тут їхнім партнером може стати НАК «Украгролізинг». Компанія знаходиться в управлінні ФДМУ і може допомогти з лізингом техніки.
 
Звернув увагу представників Міністерства і на інший напрямок - навчання наших ветеранів. Мова йде про управління та обслуговування аграрної техніки. Адже велика кількість військових повертається з фронту і ми повинні перекваліфікувати їх на інші спеціальності за короткий час. Важливо швидко адаптувати наших захисників до цивільного життя. 
 
 В Фонді є для цього можливості. Навчання можна проводити в навчально-курсових комбінатах ФДМУ, які стануть центрами підготовки операторів та сервісних інженерів для японської аграрної техніки.
 
- Ми до цього готові. Японські партнери також підтвердили, що для них це цікаво. Тож продовжуємо взаємодію у цьому напрямку, - додав посадовець.
 
Також Коваль розповів, що зустрівся з керівництвом Олімпійського комітету Японії та Генеральним секретарем японської Федерації боротьби.
 
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також