Коломойський біля Рівного не заправлятиме

7281 0

Ми у соцмережах:

Коломойський біля Рівного не заправлятиме

Восьмий рік при виїзді з Рівного у бік Києва порожніє автозаправка «Укрнафти», збудована на початку 2000-х. АЗС могла б мати немалі прибутки, зважаючи на розташування, але під час реконструкції траси Київ-Чоп їй заблокували в’їзди та виїзди.

«Укрнафта» намагалася судитися з дорожниками, проте у 2016-му остаточно програла. Незважаючи на це, підприємство не розриває договір оренди на ці 53 сотки землі.

Автозаправка «Укрнафти» опинилася у пастці — між гілками дорожньої розв’язки об’їзної. Тож у 2010 році її діяльність припинили. Через суд «Укрнафта» вимагала від Державного агентства автомобільних доріг України та ВАТ «Євро-Азіатська будівельна корпорація «Evrascon», яке робило розв’язку, 10,8 млн. грн. компенсації.

Але всі судові інстанції, починаючи від Господарського суду Києва, стали на сторону дорожників. Суди тягнулися чотири роки. Верховний суд поставив крапку тільки у червні 2016 року.

Як виявилося, у втратах «Укрнафти» винні рівненські чиновники. Бо коли на початку 2000-х ДП «Оптіма-770Р» починало будівництво АЗС, Служба автомобільних доріг надсилала свої заперечення, одразу заявляючи, що на тому місці має бути розв’язка, яка унеможливить функціонування автозаправки.

Проте РДА та ДАБІ будівництво погодили, а у 2007-му і 2015-му уже Рівненська ОДА погодилася продовжити договір оренди на 53 сотки з «Укрнафтою», яка купила споруду.

Суд, відмовляючи «Укрнафті», виходив з того, що про плани на розв’язку було відомо завчасно. Окрім того, проект пройшов усі експертизи, а тому заблоковані в’їзди на АЗС — не порушення, а дотримання вимог будівництва дороги.

Начальниця юридичного відділу Служби автомобільних доріг у Рівненській області Тетяна Дворак зазначає, що функціонування автозаправки у цьому місці (між «пелюстками» розв’язки) — технічно неможливе.

Окрім того, пригадує, що «Укрнафті» дорожники пропонували угоду: викупити АЗС та знести її, як це зробили з житловими будинками, що заважали будівництву траси Київ-Чоп. За словами пані Дворак, «Укрнафта» відмовилася, забажавши значно більшу суму, аніж пропонувала держава.

Зазначимо, що відповіді «Укрнафти» про плани на закриту АЗС на момент виходу газети ми не отримали.

Алла САДОВНИК.

Довідка РВ

50%+1 акція ПАТ «Укрнафта» належать НАК «Нафтогаз України», 40% — дніпровському ТОВ «Кастодіан Гарант», що зареєстроване на кілька офшорних компаній і яке пов’язують з Ігорем Коломойським.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також