Командир з позивним Броня - про бойовий досвід та ціну Перемоги

369 0

Ми у соцмережах:

На фото: командир роти “Броня”

Командир роти одного з батальйонів 141 Окремої піхотної бригади ОК Захід Сухопутних військ Збройних Сил України із позивним Броня щиро та відверто розповів, як потрапив в армію, як проходило навчання підрозділу у Великій Британії, скільки часу він уже на реальній війні, чого не вистачає для стримування ворога та висловив припущення, коли ж буде завойована довгоочікувана Перемога.

141 ОПБр було створено 15 лютого 2023 року в Острозі на Рівненщині. Після формування підрозділ пройшов бойове злагодження і приступив до виконання бойових завдань. Про мотивацію особового складу та свою особисту до продовження боротьби з агресорами бригадній пресслужбі розповів командир однієї зі стрілецьких рот із позивним “Броня”.

До речі, до мобілізації в лютому 2023 року командир роти працював освітлювачем у кіновиробництві. Суто мирна професія в цивільній галузі життя. Але війна все змінила.

— В армію я пішов добровільно, — наголошує військовослужбовець. — Потрібно захищати країну! Я прекрасно розумію: якщо окупантів ми не зупинимо тут, на передових рубежах, то буде вже пізно, коли ворог, не дай Боже, наблизиться до наших західноукраїнських областей. Хоча багато хто цього не розуміє…

Коли було сформовано батальйон, де служить “Броня”, то перед тим, як відправити “на нуль”, військовослужбовців доволі добре підготували та навчили. Зокрема, півтора місяці вони проходили повноцінний вишкіл у Великій Британії. На берегах Туманного Альбіону українські захисники, зокрема, пройшли повний курс вогневої підготовки, тактичної медицини, освоїли інші ази солдатської науки.

Командир вважає, що цей досвід та підготовка знадобилися в реальних умовах проведення бойових дій. І хоча серед хлопців були поранені, але навіть звичайні солдати-піхотинці вміло надавали першу медичну допомогу, евакуйовували побратимів у стабілізаційні пункти, і це врятувало не одне життя.

Як приклад наводить конкретний випадок. В одному з бойових епізодів, коли українські піхотинці виходили з позиції, ворог здійснив потужний артилерійський обстріл. Це було в районі населеного пункту Роботине на Запоріжжі. Командир роти зазнав ушкодження ноги. Побратим, який був поруч, доставив до найближчого укриття його зброю та амуніцію, тож Броня зумів благополучно проповзти 300 метрів та не втратити боєздатність.

— За цей час я грунтовно вивчив свій підрозділ, знаю, хто на що здатен, і це розуміння дозволяє ефективно застосувати потенціал кожного бійця, — ділиться вмінням дбати про підлеглих та ефективно виконувати завдання вищого командування ротний командир.

Він також говорить про те, що його підрозділ, у першу чергу, потребує більше засобів радіоелектронної боротьби. Окупанти активно застосовують безпілотні засоби ураження, і вкрай необхідно, щоб РЕБ був у кожному відділенні. А ще є необхідність у забезпеченні павербанками великої потужності, які в польових умовах допоможуть заряджати рації.\

— Ну, а хто ще не наважився долучитися до ЗСУ, то я побажаю кожному ухвалити єдино правильне рішення: піти в українську армію! Інакше окупанти силоміць мобілізують до себе, як це вони масово роблять на тимчасово окупованих територіях, і застосовуватимуть лише як витратний матеріал, — зауважує командир.

Пресслужба141 Окремої піхотної бригади ОК Захід.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також