Конкурс на посаду головного лікаря тубдиспансеру стане скандальним?

1804 1

Ми у соцмережах:

Юрій Лазаревич - один із кандидатів на посаду

Минулого тижня конкурсна комісія депутатів, громадських активістів та членів колективу обласного протитуберкульозного диспансеру мала обрати переможця конкурсу на посаду керівника закладу. Проте комісія не зібралася – не вистачило кворуму. Подейкували, що конкурс затягують зумисне. Наступне засідання призначено на сьогодні, 25 квітня, на 10:00.

На засідання комісії минулого тижня прийшло лише два члени від громадськості – Ігор Дундюк та Євген Іванішин. Голова конкурсної комісії, депутат Валерій Редько, зазначає, що хоч і спізнювався на засідання, проте мав бути, але йому зателефонували, що іншим членам комісії зібратися не виходить, тож вирішили перенести конкурс на цей четвер.

За словами п.Редька, «фаворитів» серед претендентів немає, а конкурс відбудеться. Каже, що визначатимуться з переможцями тільки після того, як ознайомляться з документами та програмами розвитку закладу усіх кандидатів.

Натомість, у членів комісії від громадськості були підозри, що конкурс не відбувся вчасно зумисне. Мовляв, спершу затягнуть конкурс, а потім оголосять новий. Проте знайти підтвердження такій інформації поки не вдалося.

Натомість, вчора ввечері поширилися інформація, що на членів комісії відбувається тиск, аби вони проголосували за визначеного кандидата від «влади».

Подали документи на конкурс чотири претенденти: лікар обласного шкірно-венерологічного диспансеру Сергій Гордієвич, керівник рівненського відділення «Всеукраїнської мережі ЛЖВС» (організації, яка відстоює права ВІЛ-позитивних та інших хворих) Юрій Лазаревич, лікар-хірург обласної дитячої лікарні Федір Аврука та головний лікар дитячого туберкульозного санаторію «Новостав», що у Рівненському районі, Олег Кравець.

Але переможець стане не головним лікарем тубдиспансеру, а директором цього комунального закладу, яке з часом стане комунальним неприбутковим підприємством. Окрім того, керівник диспансеру автоматично стає головою правління об’єднання «Фтизіатрія», в яке входять, окрім тубдиспансеру, три туберкульозні лікарні та два санаторії на Рівненщині.

Юрій Лазаревич з переліку претендентів – єдиний, хто не має медичного фаху. Проте недавні зімни у законодавстві дозволили керувати медичними закладами та підприємствами людям, які не мають медосвіти, але мають управлінський досвід роботи.  

А саме п.Лазаревича називають одним із тих, хто має найбільші шанси перемогти. Його найбільший конкурент, за нашою інформацією, - Федір Аврука.

- На конкурс подали документи чотири кандидати, тож він уже буде прозорішим за будь-який інший конкурс з тих, що були досі в обласних медзакладах, - зазначає п.Лазаревич. – У мене, як в учасника конкурсу, є якісь перестороги, звичайно, але інформації про будь-які домовленості у мене немає. Будь-хто зможе прийти на конкурс, послухати учасників та оцінити, як вони виступали і як голосували члени комісії. Я вирішив подаватися на конкурс, бо наша організація більше 10 років працює з хворими на туберкульоз і я бачу, наскільки ситуація у фтизіатричній службі плачевна. Одна справа – зі сторони підказувати, а інша – взяти і самому щось зробити.

Додамо, що до березня обласним тубдиспансером керував Ростислав Рожанський, який на посаді незмінно був з 2001 року. Цього року п.Рожанський відмовився брати участь у конкурсі, проте залишився працювати на посаді заступника.

Алла САДОВНИК.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також