Конкурс керівників комунальних закладів? Ні, домовленості!

2589 0

Ми у соцмережах:

Дружина підприємця Володимира Фалка п. Ірина (в центрі) — знову директор

На сесії минулої п'ятниці обласна рада не проголосувала за призначення директорів чотирьох шкіл-інтернатів. Наталія Тарасевич, Валентина Ткачук, Павло Соломчук та Марія Шама виграли відкриті конкурси. У такому разі, відповідно до законодавства, обласна рада мусила б просто затвердити їхнє призначення. Натомість ухвалила рішення, відповідно до якого мають оголосити нові конкурси, на цій же сесії внісши, на думку юристів протизаконно, відповідні зміни до положення про конкурс.

Обласна рада вже має досвід таких маніпуляцій — на попередній сесії не проголосувала за контракт з Олександром Булигою, який так само виграв конкурс на посаду директора обласного краєзнавчого музею. І, схоже, це порушення не мало наслідків.

Тож на цій сесії не проголосовано за призначення директоркою Олександрійської спеціалізованої мистецької школи-інтернату Наталії Тарасевич, яка вже керувала закладом і реорганізувала його зі школи-інтернату у мистецьку школу. Проти пані Тарасевич на сесії виступили представники колективу та батьківського комітету. Проте були і захисники директорки, зокрема волонтери. Не голосували за неї представники «Батьківщини», УКРОПу та «Свободи». Захисники пані Тарасевич оголосили, що відішлють лист-скаргу на Рівненську облраду до Міністерства освіти — через порушення вимог закону.

Не підтримала обласна рада також контракт з директором Великомежиріцької школи-інтернату Павлом Соломчуком, хоча за нього, навпаки, колектив приїздив просити депутатів облради. Соломчука не підтримали БПП, «Свобода» та Радикальна партія.

Не вистачило семи голосів і кандидату на посаду Мізоцької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Валентині Ткачук, яка виграла конкурс. Її не підтримали «Батьківщина», «Свобода» та фракція «Конкретних справ».

Лише 20 депутатів натиснули «за» кандидатуру Марії Шами, яка виграла конкурс на посаду директорки Костопільської спеціальної школи-інтернату і працює там вчителем. Підтримали її лише деякі депутати, більшість з яких — з БПП.

Подібні голосування за кадрові питання — не рідкість. Фракції підтримують майже одноголосно або людей, які давно працюють на посадах і до яких (або до чиїх закладів) немає ні претензій, ні інтересу, або після ретельних домовленостей та обіцянок щось взамін, коли котрійсь із фракції потрібно працевлаштувати «свою» людину. Фактично, відкриті конкурси, хоч до їхнього проведення також є чимало зауважень та претензій, нівелюються.

Проте обласна рада на минулому засіданні за частину кадрових питань все ж проголосувала. Директором обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» призначено Миколу Петренчука, керівником Дубенського будинку-інтернату для громадян похилого віку — знову Ігоря Римаря, хоча проти нього виступають звільнені працівники колективу. Станцією юннатів, як і останній рік, керуватиме Володимир Воробей.

Рада після двох невдалих конкурсів нарешті затвердила директора Державного історико-культурного заповідника Острога. Ним став Микола Манько, який досі виконував обов’язки керівника. Керівником Ясининицького навчально-реабілітаційного центру затвердили на наступні шість років екс-посадовця Рівненської РДА Олександра Оксимчука, а директором Тучинського навчально-реабілітаційного центру знову призначили Тамару Мичак, яка керує закладом з 2005 року.

Костопільським обласним ліцеєм-інтернатом фізичної культури і спорту керуватиме Сергій Захожий. Клеванською спеціальною школою-інтернатом і надалі — Євгенія Фалко. Обрали також директора Клеванської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату — Олену Амельянович, яка і раніше керувала закладом. Дубенською спеціальною школою-інтернатом керуватиме Тетяна Куцеля, Вербською санаторною школою-інтернатом, як і раніше, — Віталій Альонов, Чудельською спеціальною школою-інтернатом №1 — Надія Мельник, а школою-інтернатом №2 у Чуделі — Валерій Малюжинський.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також