Контррозвідка розповіла, як затримала біля атомки диверсанта

1386 0

Ми у соцмережах:

Контррозвідка розповіла, як затримала біля атомки диверсанта

При спробі вчинення диверсії на замовлення Росії на об'єкті Рівненської АЕС затримано місцевого жителя, - контррозвідка СБУ.

Контррозвідка СБУ в Рівненській області не допустила вчинення диверсії на замовлення Росії на стратегічному об'єкті енергетичних систем України - Рівненської АЕС. Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на прес-службою СБУ.

В результаті спецоперації, яка проходила в умовах контролю за вчиненням злочину у формі спеціального слідчого експерименту, був затриманий громадянин України після того, як він заклав імітаційне вибуховий пристрій під однією з опор біля Рівненської АЕС. 

Затриманий - 22-річний житель Рівненщини, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за розбійний напад. Він вступив в групу антиукраїнського змісту в соціальній мережі "ВКонтакте" і з часом висловив спецслужбам Росії готовність здійснити диверсії на Рівненській АЕС та інші дії для дестабілізації ситуації в Україні. Так, він був готовий організувати вибух в одній з районних лікарень, або взяти в заручники місцевого депутата. Для цього він просив забезпечити його зброєю і вибуховим механізмом.

Він підготував для російської сторони схеми підходів до об'єктів АЕС і виклав свій план диверсії. Він знайшов чотирьох спільників, які були готові за грошову винагороду допомогти вчинити злочин.

Затриманому повідомлено підозру у державній зраді та диверсії. Суд обрав йому запобіжний захід - утримання під вартою на 60 днів. Йому загрожує позбавлення волі до 15 років. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також