Контррозвідка рівненської СБУ викрила солдата, завербованого Росією

2927 0

Ми у соцмережах:

Контррозвідка рівненської СБУ викрила солдата, завербованого Росією

Операція з припинення підривної діяльності проводилась спільно з УСБУ в Рівненській області під процесуальним керівництвом прокуратури Рівненської області.

 Слідчі встановили, що мешканець Святогорська після початку військової агресії Росії в Україні виїхав на тимчасово окуповану територію Донецької області, де добровільно вступив до лав незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Під час проходження «військової служби» у складі терористичних угруповань 100 ОМСБр «Республіканської гвардії» та 1 ОМСБр «Слов’янської бригада» 1 АК «НМ ДНР» він був завербований співробітниками російських спецслужб.

На початку 2019 року бойовик виїхав з тимчасово окупованої території та вступив на військову службу до лав Збройних Сил України за контрактом для виконання завдань ФСБ Росії з отримання розвідувальної інформації у воєнній сфері. Зловмисник збирав відомості, зокрема, про дислокацію військових частин ЗС України, у тому числі у районі проведення ООС, їх переміщення, кількість, тип озброєння, особовий склад, установчі та персональні дані командирів.

Правоохоронці затримали, викритого контррозвідкою СБУ, агента російських спецслужб поблизу військової частини під час спроби передачі зібраних розвідувальних даних. Військовослужбовцю слідчими УСБУ в Рівненській області повідомлено про підозру у державній зраді та у створення терористичної групи чи терористичної організації. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу, повідомляє пресгрупа УСБУ в Рівненській області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також