Корисні і свіжі, й сушені. Їжте сливи, поки не закінчився сезон

7 0

Ми у соцмережах:

Корисні і свіжі, й сушені. Їжте сливи, поки не закінчився сезон

Сливи допомагають поліпшити роботу кишечнику, знизити тиск і рівень поганого холестерину, поліпшують зір, сповільнюють розвиток атеросклерозу. Тож варто їх включати у раціон зараз і запастися сушеними на зиму.

Сливи багаті вітаміном C, фітонутрієнтами і антиоксидантами. Ці компоненти корисні для імунітету, уповільнюють старіння клітин. Також у сливах багато аскорбінової та фолієвої кислоти, клітковини і мінералів.

Сливи містять вітамін В6, який нормалізує роботу нервової системи. А триптофан у складі фруктів бере участь у синтезі серотоніну — важливого гормону для уваги і міцного сну. Сливи багаті фітонутрієнтами, які покращують пам’ять.

Сливи багаті харчовими волокнами, сорбітом і ізатіном. Ці компоненти корисні для травної системи й ефективні при лікуванні запору. Вживати чорнослив корисно для здоров’я товстої кишки.

Сливи можна вживати практично всім, але в міру. На день від 3 до 6 слив дорослим, дітям — 2–3. Їсти більше за раз не варто, бо вони багаті органічними кислотами, котрі можуть викликати шлунково-кишкові розлади. Сливи знижують PH сечі, тому надмірне споживання слив може збільшити ризик утворення каменів у нирках. Сорбітол у сливах може викликати здуття живота. Не рекомендується їсти фрукти на ніч, оскільки це може заважати спати, призводить до проблем з травленням.

Про те, що можна приготувати зі слив — читайте тут.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також