Сливова смакота: пиріг, соус і тарт

114 0

Ми у соцмережах:

Сливова смакота: пиріг, соус і тарт

Слив цього року вродило так багато, що й не знати що з ними робити — гілки гнуться до землі під вагою плодів. Свіжих досхочу наїлися, компотів і варення наготували й навіть насушили слив — їх можна використати до страв з курки, свинини, салатів. Пропонуємо вам три рецепти, скориставшись якими, ви урізніманітните своє меню.

Сливовий соус

Інгредієнти: сливи — 2 кг; цукор — 300 г; сіль — 2 ч. л.; приправа карі — 1 ст. л; хмелі-сунелі — 1 ч. л; чорний мелений перець — 0,5 ч. л; червоний гострий перець — 0,5 ч. л; часник — 30 г; перець чилі — 1 шт.; яблучний оцет — 1 ст. л.

Сливи помити, видалити кісточки, додати 2 ст. л. води та варити на середньому вогні, помішуючи, приблизно 20 хв. Якщо кісточка не відділяється, то варити з кісточкою, потім перетерти через сито. Після того як слива стане м‘якою, подрібнити блендером і додати спеції, подрібнений перець без насіння та часник, пропущений через часникодавку. Все добре перемішати. Довести до кипіння і варити 15 хв. Наприкінці додати оцет. Закатати в стерильні банки.

Пиріг зі сливами та кокосом

Інгредієнти: яйця — 2, оливкова олія — 160 мл, натуральний грецький йогурт (густий) — 280 мл, цедра лимона — 1 ст. л., цукрова пудра — 220 г, кокосова стружка — 80 г, порошок до печива — 1 ч. л., борошно — 260 г, сливи (нарізані тонкими скибочками) — 700–800 г, коричневий цукор для присипання зверху — 2 ст. л.

Розігріти духовку до 160 градусів. У миску вибити яйця, додати олію, йогурт, лимонну цедру та пудру і збити. Додати кокос, розпушувач і борошно, все добре перемішати.

Форму 20х30 см викласти папером або взяти силіконову, вилити суміш у форму, зверху викласти сливи і посипати коричневим цукром. Випікати 45–50 хв., перевірити готовність шпажкою. Дати охолонути у формі. Подавати можна з йогуртом або морозивом.

Тарт зі сливами

Інгредієнти: сливи — 700 г, готове тісто листкове — 375 г, маскарпоне — 80 г, кориця — 10 г, масло — 70 г, 80 г коричневого цукру, горіхи (волоські або пекан) подрібнені — 100 г, жовток — 1.

Сливи помити, відділити кісточки та розрізати на 4 частини. На сковорідку додати цукор, масло, потім сливи і тушкувати, щоб слива стала м‘якою і вода випарувалася. Додати горіхи, корицю, все перемішати, додати маскарпоне і ще трошки все підсмажити.

Тісто розділити на два квадрати та покласти їх один на інший впоперек. Скрутити краї всередину, сформувати з тіста круглу форму. В середину кладемо сливову масу, яку трохи остудили. Краї змазати жовтком. Випікати при температурі 180 градусів 25 хв. і дати охолонути. Подавати можна з кулькою морозива.

Про те, чим корисні сливи для здоров’я, можна дізнатись тут.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також