Королюк показав, що буде на Замковій замість базару

4555 1

Ми у соцмережах:

Королюк показав, що буде на Замковій замість базару

Валентин Королюк, колишній нардеп, а нині радник міського голови Рівного, поступово реалізує свій план щодо будівництва на Замковій житлового комплексу замість речового ринку, власником якого він є. Про такий його намір стало відомо ще в листопаді минулого року. Днями на засіданні архітектурно-містобудівної ради Рівного він показав проект забудови.

Мирослав Чабак, розробник проекту, член архітектурно-містобудівної ради:

— Проектом забудови 2,47 гектара передбачена зелена двоповерхова еспланада (прогулянкова алея), підземний паркінг на два поверхи, громадські будівлі, технічно-комунікаційний коридор, ряд торгових павільйонів з елементами озеленення. Хочемо збудувати культурно-просвітницький центр, який умовно назвали іменем князів Острозьких. Комплекс включатиме п’ять 12-поверхових будинків з елементами озеленення на фасадах. Ми намагалися максимально зберегти зелену зону, згідно з проектом її площа складе 40% від загальної.

Микола Шолудько, член архітектурно-містобудівної ради:

— Може, новобудов і житла у нашому місті вже достатньо? Скільки нам його треба, врешті-решт? Днями був представлений проект забудови правого берега Басового Кута авторства Дмитра Котлярова. В місті не вистачає музеїв і театрів. Де люди мають відпочивати і дихати? Крім того, щоб забезпечити будівництво на місці речового ринку, потрібно звільнити велику територію. Місто готове до цього?

Валентин Королюк, інвестор:

— Урбанізм — це добре, але треба враховувати інтереси людей, як торгують на речовому ринку. Ми маємо на руках рішення міської ради про детальний план розробки території, який сьогодні і представили.

Архітектурно-містобудівна рада погодила для подальшої розробки проект Королюка, прийнявши його аргументи про те, що документ має пройти ще багато стадій погоджень, поки приступлять до його реалізації.

До речі, земля, на якій Королюк хоче будувати, належить місту, ринок її тільки орендує. Причому термін її оренди закінчується у 2019 році.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також