Костопіль у вогні: дві родини після пожежі залишилися без житла

1089 0

Ми у соцмережах:

Костопіль у вогні: дві родини після пожежі залишилися без житла

Пожежу в будинку, що у вузенькому заїзді від вулиці Стуса в Костополі, близько 20-ї години 23 вересня випадково помітили поліцейські, які патрулювали місто, і зателефонували до рятувальників. Вочевидь, саме в той момент вогонь, що палав всередині будівлі, факелом вирвався назовні, тож його помітили з вулиці, що метрів за 50. Жодного з мешканців цього двоквартирного будинку вдома не було, сусіди вогонь теж не помітили, хоча будинки тут зведені дуже близько один до одного.

Коли на пожежу приїхало чергове відділення рятувальників, палав дах одноповерхового будинку, збудованого з дерева та цегли. Як повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС в області, усе свідчило про надто пізнє виявлення пожежі, існувала реальна загроза перекидання вогню на два сусідніх житлових будинки.

— Дерев’яне горище було просто запаковане книгами та старим папером, — розповідає речник Головного управління ДСНС у Рівненській області Дмитро Мельник, — це ускладнювало гасіння. Горище будинку також було утеплене легкозаймистим матеріалом. Зважаючи на складність, керівник гасіння вирішив залучити додаткові сили та засоби. Крім машин Костопільської пожежної частини, виїхали пожежні автомобілі пожежної команди з Малої Любаші, з Костопільського лісгоспу та зі «Свиспан Лімітед». Останній заглох на місці пожежі, і його довелося відбуксирувати. На допомогу виїхали ще два пожежних автомобілі з Рівного. Повністю загасити вогонь вдалося лише о другій ночі.

Мешканці, яких на момент займання вдома не було, повернулися до свого дому, та повертатися насправді нікуди — від будинку залишилися лише обгорілі стіни з вибитими вікнами. Дах і перекриття згоріли повністю, тільки димарі стримлять. Згоріли усі домашні речі. Оплавилася обшивка двох сусідніх будинків, лише відсутність вітру того дня врятувала цих людей від пожежі. На диво, не обгоріли дерева, які ростуть зовсім близько біля будинку. За словами Дмитра Мельника, однією з можливих причин займання є коротке замикання електропроводки. Якби вогонь одразу помітили, наслідки були б не такі. Відбудовувати тут, по суті, нічого — будинок потрібно зводити з нуля. Родичі погорільців почали збір коштів на відбудову.

Наступного дня на згарищі працювали чоловіки, розбирали й закидали на вантажівку горіле. Деякі головешки тліли й через кілька годин після завершення гасіння. Провулочок, чи то заїзд, в якому стоїть горілий будинок, дуже вузенький, сюди заледве проходить один автомобіль. Кілька пожежних машин одночасно заїхати сюди просто не змогли б, бо немає місця. Про дотримання протипожежних вимог тут годі й говорити — забудовано надто щільно.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також