Котел не працюватиме, якщо сніг почорніє

820 0

Ми у соцмережах:

Котел не працюватиме, якщо сніг почорніє

Міськрада Рівного дозволила встановити котел, який працюватиме на біопаливі, у котельні на вулиці Князя Володимира. Працюватиме поки експериментально — перевірятимуть, чи не вплине його робота на стан повітря.

Сесія проголосувала за це питання, незважаючи на протести громадських активістів та деяких міських депутатів, які переконували, що спалення щепи неодмінно матиме погані наслідки. Активістка Тетяна Гонтар навіть заявила, що від роботи цього котла «сніг взимку буде чорний», тобто вкриється кіптявою. Їй категорично заперечив директор «Рівнетеплоенерго» Олександр Корчинський. Мовляв, компанія уже отримала на котли усі екологічні дозволи, а якщо сніг справді змінить колір, то котельня перейде на газовий котел. Якщо біопаливні котли успішно себе зарекомендують в роботі, такі ж з’являться ще у чотирьох котельнях Рівного.

Володимир Хомко, міський голова:

Спочатку говорили, нібито у нас бракуватиме щепи, яку можна спалювати в котлах. Насправді ж нашу щепу возять у Кам’янець-Подільський, бо її нікуди дівати. Казали також, що ми будемо вирубувати ліси, й вимагали, щоб ми садили енергетичну вербу, а також що у нас взагалі станеться колапс. Усе це неправда! Котли, які працюють на газу, в котельнях залишаться, і якщо щось піде не так, то котли на біомасі вимкнуть й увімкнуть газові. Місто нічого не втратить. Для нас дуже важлива ця котельня, бо вона подає гарячу воду 60% мешканців Рівного. Котли на щепі економічно вигідні, а гарячу воду можна буде подавати і влітку.

Назарій Поліщук, голова комісії з питань міського господарства:

— На сесії я голосував проти, адже, окрім екологічного питання, є й економічна складова. Бо це крок до банкрутства «Рівнетеплоенерго». Приватна компанія створює собі ще одну й «перекидає» їй найбільш платоспроможних споживачів, тобто бюджетні установи, які оплачують за спожите тепло в повному обсязі. Для них тепло буде з біопалива, а борги населення акумулюватиме «Рівнетеплоенерго».

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також