Коваль хоче адаптувати переселенців до проживання на Рівненщині

915 0

Ми у соцмережах:

Коваль хоче адаптувати переселенців до проживання на Рівненщині

З часу повномасштабного вторгнення Росії, Рівненщина прийняла понад 77 тисяч вимушено переміщених українців. На сьогодні в області залишилося близько 50 тисяч переселенців.

Посприяти переселенцям в адаптації до нового місця на сьогодні є головним завданням, вважає начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

- В загальному, у нас 77 тисяч осіб прибуло в область і зареєструвалось. Хтось на день, хтось на три, п’ять днів, і їхали далі. Ті, хто залишились тут, проживають та отримують допомогу, це 49 120 осіб. Це ті, що живуть тут офіційно. Зазвичай, люди зупинялися у місцях компактного проживання, - розповів Віталій Коваль.

Сьогодні в області максимально намагаються інтегрувати переселенців у соціум – щоб вони йшли на роботу, діти – до школи та садочку. Зокрема, до школи піде понад 2500 дітей ВПО. Тому задача – щоб за найкоротший термін перестали розрізняти, звідки людина – з Луганщини, Херсонщини, Харківщини.

- Вони всі – українці. Ми маємо зробити так, щоб вони комфортно відчували себе у соціумі, - додав Віталій Коваль. - Є складнощі, але вони вирішуються. І люди різні бувають. Це зріз суспільства. А от напруги і конфронтації між місцевими та не місцевими точно немає. Заклики місцевих до швидшого працевлаштування – це є. Для економіки це непроста ситуація, адже якщо суто утримувати 50 тисяч людей, харчувати їх та забезпечувати усім, то це велике навантаження на бюджети.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також