Коваль «наїхав» на Третяка через подорожчання тепла і гарячої води на 46%

7922 0

Ми у соцмережах:

Коваль «наїхав» на Третяка через подорожчання тепла і гарячої води на 46%

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль обурений суттєвим збільшенням тарифів на тепло та гарячу воду в Рівному.

 - Таке ганебне для громади рішення було прийнято у розріз та в порушення державної політики, позиції Президента України Володимира Зеленського, обов’язків міського голови по відношенню до своїх виборців.

Нагадаю, на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад Уряд, «Нафтогаз України», Асоціація міст України підписали Меморандум, згідно з яким до кінця опалювального сезону тарифи на тепло, на гарячу воду для населення не будуть зростати.

Для підтримки і стабільного проходження опалювального сезону у тих громадах, які підписали Меморандум, Уряд передбачив спрямування в 2022 році додатково до місцевих бюджетів 4% податку на доходи фізичних осіб, а також державних субвенцій. Для Рівного – це додаткові 54 млн. грн. від ПДФО.

Третяк не підписав Меморандум, не займався належною підготовкою міського господарства до опалювального періоду, не шукав альтернативні шляхи та методи для вирішення складних нагальних проблем міста.

Місцева влада не консолідувала усі можливі ресурси, які можна було б спрямувати не недопущення підвищення тарифів.

А саме:

- самоусунулася від вирішення проблем функціонування системи теплопостачання міста. Відсутня схема теплопостачання та відповідна муніципальна програма розвитку та підтримки. Хоча міста-сусіди обласного значення щороку передбачають від 50 до 150 млн грн на розвиток муніципального теплового господарства. При цьому - зношеність тепломереж в Рівному 87%, тепло-генеруючого обладнання – 68%. ТЕЦ має котлоагрегати ще 1966 року випуску.

- Накопичується значна заборгованість теплопостачальних підприємств міста за спожитий природний газ - майже 649 млн. грн.

Крім того, дивують інсинуації з боку керівництва міста, мовляв, Рівне залишиться без коштів для розвитку. Хоча лише в цьому році держава інвестувала біля 350 мільйонів гривень в інфраструктуру. Зокрема, у будівництво садочка на вул.. Коновальця та спорткомплексу на Макарова, реконструкцію стадіону «Авангард», міжнародного аеропорту «Рівне», обласної лікарні та бібліотеки,
- написав Коваль у Facebook.

Тепер він закликає усіх депутатів міської ради не вводити у дію вчорашнє рішення виконкому.

Нагадаємо, що вчора міськвиконком вимушено погодив нові тарифи на тепло та гарячу воду. Адже держава делегувала повноваження у погоджені тарифу на місцеву владу. Тариф на теплопостачання для населення зріс на 46,3%, на гарячу воду — на 46,1%.

Так те, що відбувається, пояснив членам міськвиконкому начальник управління економіки Рівного Володимир Липко:

- Наразі органи місцевого самоврядування кинуті під танк державною владою. Адже у минулі роки питанням формування тарифів займалася НКРЕКП, де працює близько 300 осіб. Усі ці державні службовці по 5-6 місяців працювали над кожним тарифом для кожної компанії. Зараз це питання держава скинула на мене, двох працівників відділу тарифів та профільного заступника міського голови. Нам довелося обраховувати кожен цей тариф і в суботу, і у неділю.


Читайте також по темі: Тариф на тепло і гарячу воду в Рівному підняли більш ніж на 40%
 

Дешевше тепло для рівнян буде. Але не в цьому сезоні

Тарифи на тепло у Рівному будуть середні – Третяк


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також