Вже незабаром на торгових прилавках нашого міста може з’явитися по-справжньому якісна ковбаса. Принаймні покупець, вибираючи ковбасу вищого ґатунку, може бути переконаний, що її висока ціна буде підкріплена відповідною якістю. Після семінару, організованого фахівцями підприємства «Рівнестандартметрологія» для місцевих виробників ковбасної продукції, вони пообіцяли, що робитимуть усе, щоб цей третій за популярністю серед українців після хліба і картоплі продукт відповідав європейським стандартам.
Вже незабаром на торгових прилавках нашого міста може з’явитися по-справжньому якісна ковбаса. Принаймні покупець, вибираючи ковбасу вищого ґатунку, може бути переконаний, що її висока ціна буде підкріплена відповідною якістю. Після семінару, організованого фахівцями підприємства «Рівнестандартметрологія» для місцевих виробників ковбасної продукції, вони пообіцяли, що робитимуть усе, щоб цей третій за популярністю серед українців після хліба і картоплі продукт відповідав європейським стандартам. — Не секрет, що Україна стоїть на порозі до вступу у Світову Організацію Торгівлі (СОТ), — каже директор державного підприємства «Рівнестандартметрологія» Василь Карпенчук. — Після того як наша країна стане повноправним членом цієї організації, закордонні виробники імпортуватимуть до нас свою продукцію за спрощеною системою ввезення. За таких умов, щоб наша продукція була конкурентноспроможною, вона має відповідати європейським стандартам якості. Зокрема, якщо це ковбаса вищого ґатунку, то в ній має бути 100% м’яса. В решті сортів дозволяються харчові добавки. Цього року ми почали з ковбасної продукції. Провівши моніторинг ринку, ми дійшли висновку, що сьогодні по-справжньому якісної ковбаси на прилавках наших ринків та магазинів дуже важко знайти. Наступними будуть виробники рибної продукції та кондитерських виробів.