Кожен п’ятий американець бере у відпустку портативний комп’ютер

1651 0

Ми у соцмережах:

Кожен п’ятий американець бере у відпустку портативний комп’ютер

Як виявилося, кожен п’ятий американець бере із собою на відпочинок портативний комп’ютер, а 80 відсотків — мобільні телефони, повідомляє ІТАР-ТАРС. Про це свідчать результати опитування, проведеного міжнародною дослідницькою службою Ipsos. Якщо з мобільними телефонами все зрозуміло — вони дозволяють залишатися на зв’язку з близькими, то поїздку до моря з комп’ютером люди пояснюють по-різному. Одні кажуть, що беруть його із собою, щоб бути в курсі того, що відбувається на роботі.

Як виявилося, кожен п’ятий американець бере із собою на відпочинок портативний комп’ютер, а 80 відсотків — мобільні телефони, повідомляє ІТАР-ТАРС. Про це свідчать результати опитування, проведеного міжнародною дослідницькою службою Ipsos. Якщо з мобільними телефонами все зрозуміло — вони дозволяють залишатися на зв’язку з близькими, то поїздку до моря з комп’ютером люди пояснюють по-різному. Одні кажуть, що беруть його із собою, щоб бути в курсі того, що відбувається на роботі. Іншим необхідно постійно дізнаватися новини, що вони звикли робити з допомогою мережі інтернет. При цьому всі без винятку опитані, котрі не розлучаються з комп’ютером, заявили про необхідність постійно перевіряти свою електронну пошту. Як з’ясувалося під час опитування, переважна більшість тих, хто навіть у канікули подорожує з комп’ютером, люди до 40 років. При цьому тільки 15% туристів віком від 50 до 64 років не розлучаються зі своїми ноутбуками. Спеціалісти, що проводили дослідження, встановили і низку інших закономірностей. Так, відпочивати з комп’ютером вирушають більш освічені люди, що займають досить високі посади на роботі. Причому це більш властиво чоловікам, ніж жінкам. Крім того, з’ясувалося, що 70% жінок і 50% чоловіків, перебуваючи на відпочинку, читають книги, а 75% чоловіків і 60% жінок уважно переглядають газети. Нагадаємо, нещодавно під час ще одного опитування понад тисячі дорослих американців більшість (а саме, 65%) заявили, що проводять більше часу з комп’ютерами, ніж зі своїм чоловіком або дружиною. «Відносини» у парі комп’ютер-користувач, написала потім газета The Washington Times, стають «все міцнішими». На думку 84% респондентів, за останні три роки люди стали залежніші від своїх комп’ютерів. При цьому таким тонким відносинам не завжди властива гармонія: понад половина користувачів ПК сприймають невдачі комп’ютера як особисті. Люди сердяться, засмучуються або стають байдужими, якщо комп’ютер «зависає» або погано працює. П’ята частина опитаних визнала, що в них виникало бажання вдарити комп’ютер. Найпарадоксальніше в цій ситуації полягає в тому, що в стані «кібернетичного стресу» у пошуках співчуття ми звертаємося до членів своєї родини.

А якщо це хвороба... На сполох з приводу залежності від інтернету закордонні психологи почали бити ще в середині 1990х. Головною ознакою залежності вважали «нав’язливе бажання ввійти в інтернет і нездатність з нього вийти». Інтернет назвали засобом втечі від реальності, пошук інформації в мережі — інформаційним вампіризмом. Також вони відзначили відчуття безмежної свободи, можливість анонімності й ейфорію, що виникає в людини в інтернеті. Інтернет-залежних порахували закомлексованими людьми з проблемами в спілкуванні. У вас є проблема, стверджували психологи, якщо ви проводите більше трьох годин на день on-line. Вважається, що перше опитування з цього приводу провела американка Кімберлі Янг у 1994 році. З 500 респондентів 400 виявилися залежними. Після цього Девід Грінфілд підрахував, що від інтернету залежать 6% американців. Негайно з’явилися клініки, які рятують від залежності. Сама Кімберлі Янг відкрила свою «не відходячи від каси» — просто в інтернеті. Медики, які визнають інтернет-залежність хворобою, вважають, що вона може виявлятися в іграх, у спілкуванні, безцільному мандруванні інтернетом, азартному використанні інтернету: продаж акцій, онлайнові аукціони, букмекерство, а також у «прицінюванні» до непотрібних речей.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також