Kponospan через суд змушений захищати свою ділову репутацію

1194 0

Ми у соцмережах:

Павло Пильтяй

На Рівненщині не вщухає навколобізнесове протистояння. Місцеві та столичні ЗМІ, соціальні мережі регулярно наповнюються статтями негативного змісту про міжнародну компанію Kponospan. Незважаючи на відсутність доказів будь-яких порушень на будівництві заводу в Городку, автори цих матеріалів звинувачують компанію в тому, що… вона надто активно розвивається в Україні та інвестує у встановлення найсучаснішого виробничого обладнання, платить більші заробітні плати українцям. Про це на сторінці Kronospan Horodok повідомляє виконавчий директор ТОВ «Технопривід Інвест Груп» та нового заводу Kponospan на Рівненщині Павло Пильтяй, вважаючи ці статті замовними.

На Рівненщині більше двох місяців триває безпрецедентно відкрите і публічне обговорення діяльності майбутнього заводу Kponospan у Городку. Підприємство провело два громадських обговорення, його представники відвідали понад 10 засідань депутатських комісій місцевих рад, більш ніж півсотні разів виступали та доносили свою інформацію через місцеві й загальнонаціональні ЗМІ. Kponospan возив представників громади Рівного, Обарова, Городка, Шпанова, Клеваня на ознайомчі екскурсії на виробництва компанії в українському місті Нововолинськ, польських містах Щецінек та Мєлец. Компанія не уникала критики та гострих дискусій з опонентами.

— За цей час за зверненням активістів нас перевіряли мало не всі існуючі контролюючі інстанції, в тому числі й ДАБІ. Результат — порушень не виявлено.

Ми публічно пройшли процедуру оцінки впливу на довкілля і отримали висновок від департаменту екології, в якому врахована абсолютна більшість зауважень активістів. Ми добровільно взяли на себе додаткові зобов’язання щодо контролю за екологічною безпекою роботи нового виробництва, як цього вимагали активісти. Цього раніше не робило жодне нове виробництво на Рівненщині, але ми пішли на це, тому що хочемо бути відповідальними перед місцевою громадою, — наголосив виконавчий директор ТОВ «Технопривід Інвест Груп» Павло Пильтяй. — Натомість у відповідь отримали неправдивий і маніпулятивний джинсовий матеріал на сумнівному сайті, який, очевидно, передрукували за гроші такі ж продажні сайти. У цих публікаціях нас маніпулятивно називають «Інвестором з большой дороги». Разом з тим у тексті замовних матеріалів нікому не відомі представники очевидно «фейкових» громадських організацій дуже вболівають за захист ефемерного «вітчизняного виробника». Однак рівняни мудрі і самотужки розберуться, чиї бізнес-інтереси обслуговують такі замовні публікації.

На медійну підтримку протестних рухів за цей час спрямовано значні кошти, адже у місті було розміщено більше десятка біл-бордів з гаслами проти будівництва заводу, вартість яких може сягати понад 30 тисяч гривень. Значні кошти невідомі особи витратили і на «чорний» піар, який більше двох місяців через платні акаунти поширюється в соціальних мережах. Джерела походження цих коштів виглядають сумнівними, таку кількість грошей навряд чи можливо залучити збором пожертв людей, вважають на підприємстві.

Крім того, ТОВ «Технопривід Інвест Груп» було змушене звернутися до суду з вимогою спростувати недостовірну інформацію про підприємство, яку в маніпулятивній формі поширюють активісти та деякі громадські організації. Керівник ТОВ «Технопривід Інвест Груп» багато разів зустрічався з ними, повідомляв всю необхідну інформацію, відповідав на усі запитання. Втім, недостовірна інформація, яку озвучували противники заводу, добровільно спростована не була.

— Звернення до суду — абсолютно демократичний і правовий спосіб довести свою правоту та захистити ділову репутацію. Ми змушені були це зробити, адже необ’єктивна позиція активістів і небажання визнавати свої помилки не залишили нам вибору, — підкреслив Павло Пильтяй.

Як повідомлялось раніше, деревообробний завод у Городку Рівненської області розташується на території нині не діючих Рівненського ливарного заводу (РЛЗ) та Рівненського заводу тракторних агрегатів (РЗТА) у селі Городок Рівненського району. Тут компанія придбала виробничі комплекси, земельну ділянку та планує їх реконструювати у надсучасне виробництво.

У 2020 році компанія планує інвестувати у створення виробництва понад 200 мільйонів євро. Лінія із виробництва ДПС має випустити продукцію вже наприкінці цього року. Крім того, у планах — спорудження лінії з виробництва OSB. Тільки торік витратили на демонтаж аварійних конструкцій старого заводу та підготовчі роботи майже 10 мільйонів євро.
Загалом виробництво може створити для області понад 400 робочих місць. Середня заробітна плата на підприємстві становитиме 15-18 тисяч гривень на місяць, що суттєво перевищує середній рівень оплати праці в регіоні. Передбачається, що після виходу заводу на проєктну потужність щороку підприємство сплачуватиме понад 350 мільйонів гривень податків і зборів. З них 25 мільйонів гривень поповнюватимуть саме бюджет Городоцької сільської ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також