Країна чудес на газоні у Рівному

4326 0

Ми у соцмережах:

Країна чудес на газоні у Рівному

На вулиці Грушевського у Рівному привертає увагу перехожих газон перед 4?повер­хів­кою, в якій розташований магазин із швейним начинням. У вихідні там можна побачити чергу рівнян, які бажають сфотографуватися. Місцеві говорять, що саме за декоративним парканом починається казка. Тут можна побачити різнокольорові рослини, які більше ніде не зустрічаються в Рівному, фонтан та зайця, що крутить колесо. Усе нагадує описи з книги «Аліса в країні чудес», яку читали у дитинстві.

Виявилося, що облаштував усе це депутат міської ради Олександр Довжаниця — власними силами та за власні кошти.

Хотілося зробити щось хороше для міста, тому й почав приводити до порядку клумбу перед будинком, — пояснив Олександр Довжаниця. — Спочатку перекопав газон, потім привіз машину чорнозему з Корецького району. Бетонував у деяких місцях, щоб можна було облаштувати фонтан із механізмами від швейної машинки. Завершальним акордом стало садіння рослин. Деякі квіти та рослини я замовляв із Китаю. Усю свою красу вони покажуть восени, коли наберуть повної сили.

Звісно, що робив усе сам на ентузіазмі, тому деколи просив поради фахівців. Не раз мені допомагали працівники тресту зеленого господарства, які давали поради щодо створення більш сприятливих умов для рослин. Кожного дня я опікуюся цією клумбою, особисто сапаю та знищую бур’ян, підживлюю квіти.

Мешканці будинку оцінили старання депутата. Оскільки уже бували випадки, коли вночі невідомі хотіли вкрасти звідти рослини, то вони зараз самі за клумбою приглядають та роблять зауваження хуліганам.

Олександр Довжаниця закликає інших підприємців долучатися до озеленення Рівного:

— Вважаю, що це приклад того, як підприємці можуть змінити Рівне. Якби кожен бізнесмен наводив красу перед своєю крамницею та магазином, то це був би колосальний внесок в озеленення міста. Більше того, це б заощаджувало гроші для міського бюджету, які можна було б використати на інші важливі речі. Адже потреб у нас є чимало: від медицини — до освіти.

 

Олена ІВАНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також