Випадків, коли до рецепта доводиться вносити творчі корективи, чимало. Які ж інгредієнти можна замінити без прикрих наслідків?
Кленовий сироп. Він виготовлений із соку цукрового клена і за ціною доступний не для всіх. Тому кленовий сироп можна замінити на мед. Єдине — мед є більш цукристим, ніж сироп, і містить меншу кількість корисних мінералів. Випічка відрізнятиметься хіба тонкими ароматичними нюансами.
Коричневий цукор. Незалежно від того, з якої рослини виготовили продукт, цукор, по суті, залишається цукром. Тому спокійно використовуємо звичайний цукор у тій же кількості, в якій рекомендовано коричневий. Просто у випічці не буде характерного ароматичного мелясового відтінку.
Яйця. Вони беруть на себе роль «зв’язувального компоненту». Їх можна замінити бананом, який містить багато крохмалистих речовин. Вони й допоможуть «зліпити» все докупи. Щоправда, така заміна можлива лише в тих рецептах, де яйця становлять незначну частку — одне чи два.
Вершкове масло. Переписати «під олію» можна далеко не всі рецепти. Якщо спробуємо використати її при приготуванні пісочного або заварного тіста, то просто зіпсуємо продукти. Інша річ, коли масла потрібно зовсім небагато — 5–15 грамів. Тоді допустимо додати замість нього олію.