Kronospan інвестує у пилогазоочисні споруди нового заводу на Рівненщині понад 20 мільйонів євро

1487 0

Ми у соцмережах:

Kronospan інвестує у пилогазоочисні споруди нового заводу на Рівненщині понад 20 мільйонів євро

Рівненська агенція із залучення інвестицій «InvestInRivne» спільно з ТОВ «Кроноспан УА» 27 вересня провела ознайомчу екскурсію для представників громади села Городок Рівненського району. Адже саме тут міжнародна компанія Kronospan має намір збудувати свій другий в Україні деревообробний завод.

Під час заходу учасники дізналися більше про проєкт Kronospan на Рівненщині, побачили технологічний майданчик майбутнього заводу в Городку, відвідали діючий завод Kronospan у м. Нововолинськ Волинської області, де ознайомилися із виробництвом, переконалися в ефективній роботі сучасних очисних споруд, отримали повну інформацію про нові надсучасні фільтри.

— Компанія «Kronospan» інвестує в економіку Рівненської області більше 200 мільйонів євро. А це майже 200 прямих та 2000 непрямих робочих місць із заробітною платою від заводу 15-18 тисяч гривень на місяць. Це більше 400 мільйонів гривень податків і зборів щорічно. З них — понад 25 мільйонів гривень місцевих податків зможе отримувати Городоцька сільська рада щорічно після виходу заводу на планову потужність, — розповіла генеральний директор ТОВ «Кроноспан УА» Наталія Покінська.

Сучасний завод Kronospan з виробництва ДСП розташується на території непрацюючих Рівненського ливарного заводу (РЛЗ) та Рівненського заводу тракторних агрегатів (РЗТА) у селі Городок Рівненського району. За словами директора ТОВ «Технопривід Інвест Груп» Павла Пильтяя, зараз у Городку проводяться лише роботи з підготовки технологічного майданчика. Для виконання таких робіт ТОВ «Технопривід Інвест Груп», власником якого є Kronospan, має всі дозвільні документи.

Участь в екскурсії 27 вересня взяли депутати сільської ради села Городок, депутати Рівненської районної ради, представники департаменту екології та природних ресурсів Рівненської ОДА. Як розповів під час заходу технічний директор ТОВ «Кроноспан УА» Бартломей Козьол, виробництво на Рівненщині матиме не тільки сучасне обладнання, а й суперсучасну фільтруючу систему UTWS.

— Система UTWS сьогодні є однією найкращих у всьому світі. Її ефективність та інноваційність обумовлена в першу чергу замкнутим колом обігу повітря та двоступеневою очисткою газів. Це мінімізує викиди пилу та легких органічних сполук (характерний запах) в атмосферу. Ефективність очистки повітря сягатиме 95%. Це передова технологія, яку Kronospan впроваджуватиме першим в Україні.

Ми рухаємося на три кроки вперед, будуємо сучасне виробництво, яке навіть через кілька років випереджатиме новітні європейські екологічні норми. Загальна вартість інвестиції у пилогазоочисні технології заводу в Городку перевищить 20 мільйонів євро, — наголосив Бартломей Козьол.

Для гостей з Рівненщини технічний директор ТОВ «Кроноспан УА» Бартломей Козьол особисто провів екскурсію виробництвом у Нововолинську. У режимі максимальної відкритості мешканці Городка побачили роботу виробничого обладнання та всіх фільтруючих установок. Переконались у неможливості роботи заводу з вимкненими фільтрами. З’ясували, що всі «міфи» про роботу підприємства є лише «міфами», які поширюють недобросовісні конкуренти.

— Дуже добре, що підприємство є таким відкритим для громади, максимально співпрацює ще до початку будівництва заводу. Під час екскурсії мешканці села на власні очі побачили, як працює Kronospan, отримали всю необхідну інформацію про екологічні аспекти роботи заводу, отримали відповіді на всі запитання, навіть найгостріші, — поділився враженнями заступник сільського голови Городка Сергій Поліщук. — Разом з тим добрим сигналом є і те, що завод інвестує значні кошти не тільки у виробництво, а й у найсучасніші фільтри, таким чином дбає про довкілля. Відповідальні і публічні інвестори потрібні громадам, адже це значні надходження податків, які спрямовуватимемо на розвиток наших сіл.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також