Kronospan запрошує депутатів та рівнян на екскурсію виробництвом

943 0

Ми у соцмережах:

Kronospan запрошує депутатів та рівнян на екскурсію виробництвом

8 січня, на другий день Різдва, рівненські депутати організували тимчасову комісію з вивчення питання діяльності європейського заводу Kronospan, який планує запустити деревообробне виробництво в Городку, що під Рівним.

 У народних обранців виникли питання до звіту з оцінки впливу діяльності заводу на екологічну ситуацію в Городоку та в Рівному. Керівництво Kronospan намагалося відбитися від нападок і дати інформативні та конкретні відповіді.

На початку засідання комісії виявилося, як запевняли представники заводу, депутати з незрозумілих причин не запросили на неї представників компанії Kronospan. Проте останні, намагаючись працювати публічно і бути відкритими до громади, все ж таки відвідали засідання. За їх словами, вони прагнуть того, щоб не допустити публічних маніпуляцій і до об’єктивного висвітлення інформації про діяльність заводу.

- Ми хочемо вірити, що відсутність запрошення на комісію представників нашого підприємства – це лише прикра випадковість, а не ціле направлене бажання певних осіб спотворити інформацію про нове виробництво, – наголосив директор ТОВ «Технопривід Інвест Груп» Павла Пильтяй. – Адже з контактувати з нами та отримати всю інформацію – дуже просто. З перших днів роботи на Рівненщині ми неодноразово зустрічались з представниками громади, громадськими організаціями під час прес-конференцій, численних круглих столів. Також для всіх охочих мешканців Городка та Рівного, місцевих депутатів проводили ознайомчу екскурсію на завод Kronospan у Нововолинську. Ми провели громадські обговорення нашого звіту про оцінку впливу на довкілля, на яких були присутні не тільки мешканці громади Городка, Рівного та Обарова та інших населених пунктів, а й представники найавторитетніших на найпопулярніших ЗМІ Рівненщини. Телевізійні сюжети про слухання показали ключові телеканали області, в тому числі й «Суспільне». Сьогодні також надали всю інформацію для депутатів Рівненської міської ради не тільки на словах, а й у документах та поясненнях.

Натомість рівненські депутати запевняли, що запрошували на засідання комісії представників заводу.


- Я особисто давала таке завдання міськвиконкому та секретареві міського голови, - стверджує голова комісії депутат Ірина Пилипчук. – Проте телефони представників компанії не відповідали. Це було зроблено навмисно, щоб прийти і потім звинуватити нас в тому, що ми не повідомили про комісію. Таким чином, представники заводу прагнуть відволікти увагу від того, що діється насправді: в майбутньому, якщо виробництво таки буде запущене, екологічна ситуація нашого міста і Городка значно погіршиться. Ми матимемо справу зі зростанням захворюваності на рак через токсичні викиди заводу. Всі свої відходи вони звозитимуть до рівненського сміттєзвалища в Бармаках. Нас чекає екологічна катастрофа.

У відповідь на це представники заводу вказали на зумисне нагнітання ситуації з боку депутатів міської ради Рівного. За їх словами, виробництво на Рівненщині матиме не тільки сучасне і сертифіковане європейське обладнання, а й одні з найкращих у всьому світі фільтруючих систем. Йдеться про UTWS та WESP - це передові технології, які Kronospan впроваджуватиме першим в Україні.

- Kronospan рухається на три кроки вперед, будує сучасні виробництва, щоб навіть через кілька років вони випереджало новітні європейські екологічні норми. Загальна вартість інвестиції у пилогазоочисні технології заводу в Городку перевищить 20 мільйонів євро. Загалом завод Kronospan на Рівненщині – це 200 мільйонів євро іноземних інвестицій, - пояснив п.Питльтяй.

Керівництво заводу готове запропонувати робітникам підприємства досить високу заробітну плату - 15-18 тисяч гривень на місяць. При цьому всі робітники будуть оформлені на роботу офіційно, матимуть увесь пакет соціальних гарантій, передбачених українським Законодавством.

Передбачається, що після виходу заводу на проекту потужність, щороку підприємство сплачуватиме більше 350 мільйонів гривень податків і зборів, з них 25 мільйонів поповнюватимуть саме бюджет Городоцької сільської ради. А це суттєво допоможе розвивати та розбудовувати місцеву громаду.

Врешті керівництво заводу готове провести екскурсії для усіх, хто цього забажає, на аналогічному виробництву у Нововолинську. Щоб люди змогли переконатися у тому, наскільки воно є сучасним та безпечним. І лише після того робити висновки.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також