Кульчинська: «Чому лише мільйон - для медиків Рівного?»

1649 0

Ми у соцмережах:

Кульчинська з працівниками міської лікарні. Фото зроблене ще до запровадження карантину

Загалом 85 мільйонів гривень державної медичної субвенції надійшло в область, понад 17 мільйонів з якої - на заробітну плату і надбавку медикам, які на передовій у боротьбі з коронавірусом. Чи справедиво поділила ці кошти обласна рада?

У Рівному не стали чекати, поки надійдуть гроші з державної субвенції на доплату медикам, які брали участь у лікуванні хворих на коронавірус. Виплатили з міського бюджету ще у квітні.

Коли ж нарешті надійшла субвенція, і гроші розподілила обласна рада між медзакладами Рівненщини, то Рівне виявилось обділеним. Так вважає Галина Кульчинська, заступниця міського голови, яка опікується медичною сферою Рівного:

- Рівне, на відміну від деяких обласних центрів України, в повному обсязі виплатило 300% доплату медичним та іншим працівникам центральної міської лікарні, які безпосередньо працюють з хворими на COVID-19. Загальна сума доплат - 1 845 642 грн. Плюс 193 000 грн - на доплати медпрацівникам "первинок", які працюють в мобільних бригадах. Хочу підкреслити - ми зробили це в березні/квітні за кошти міського бюджету.

Мені цікаво, як же так, що з 85 мільйонів гривень медичної субвенції, що надійшли на Рівненську область з державного бюджету, місто Рівне на доплату медикам у 2020 році отримало лише 1,008 млн. грн?

Один мільйон гривень - на дев'ять медичних закладів обласного центру, де проживає чверть населення області?! Де центральна міська лікарня визначена однією з опорних лікарень області для госпіталізації пацієнтів з COVID-19 для мешканців (увага!) Острозького, Рівненського, Гощанського, Корецького, Здолбунівського районів та міста Рівне?! До того ж, в нашій ЦМЛ найбільша кількість госпіталізованих хворих і медпрацівників, які їх лікують.

Натомість, на підтримку у закладів охорони здоров'я обласного підпорядкування, які НЕ надають меддопомоги хворим на COVID-19 і НЕ лікують хворих на COVID-19 виділено 12,3 млн. грн. Як же так?! Це питання до вас, шановні обласні депутати та керівництво області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також