Кутовий

1965 0

Ми у соцмережах:

Кутовий

Вихованець рівенського баскетболу Сергій Ліщук вивів збірну України до фінальної частини Євро-2005.

І це твердження не є перебільшенням, оскільки у всіх шести матчах відбіркового циклу Сергій був безумовно кращим у нашій команді. Заключні дві гри підопічні Геннадія Защука проводили в Южному проти збірних Бельгії та Угорщини. В обох зустрічах українці перемогли — 89:78 та 77:70. У грі з бельгійцями Ліщук набрав 21 очко та зробив 9 підборів, а в матчі з угорцями приніс своїй команді 20 очок.

Рівенські школярі посіли загальне третє місце у другій групі областей в ІІ Спортивних іграх школярів України. Випередили нашу команду лише школярі Запорізької та Вінницької областей. Нагадаю, що на перших шкільних іграх рівняни виступали у третій групі малих областей і там були переможцями.

Перший етап Кубка України з волейболу пройшов минулого тижня у Рівному. Змагалися команди вищої ліги «Регіна» (Рівне), «Освіта» (Луцьк), «Медуніверситет» (Вінниця), а також клуб суперліги «Галичанка» (Тернопіль). У перший день змагань тернополянки обіграли лучанок — 3:0, вінничанки — рівнянок — 3:1. У другий день «Галичанка» знов-таки всуху виграла в «Медуніверситету», а «Регіна» — в «Освіти» — 3:1. І нарешті в третій день команда Вінниці обіграла представниць Луцька — 3:1, а наша команда дещо неочікувано перемогла «Галичанку» — 3:2. Проте ця перемога «Регіні» не допомогла, вона обмежилася лише третім місцем. Далі у кубку пішли «Галичанка» та «Медуніверситет». Вже цих вихідних у жіночих волейбольних команди вищої ліги стартує новий чемпіонат. Другого та 3 жовтня «Регіна» у спорткомплексі ДЮСШ №4 прийматиме «Медуніверситет», початок матчів о 17.00 та 11.00.

Футболісти «Вереса» у Бершаді поступилися тамтешньому футбольному клубу — 0:2. Рахунок дебютант другої ліги, у складі якого чимало знаних у минулому футболістів вищої ліги, відкрив на 12-й хвилині з пенальті. Закріпили свою перевагу бершадці на 58-й хвилині. Наступний матч «Верес» проведе 2 жовтня на своєму полі проти лідера групи А другої ліги команди «Освіта» (Бородянка). Хто не знає, Бершадь — це на Вінничині, а Бородянка — під Києвом. Результати інших матчів 8-го туру: «Спартак-2» — «Енергетик» — 0:1, «Факел» — «Динамо-3» — 3:0, «Освіта» — «Карпати-2» — 2:1, «Оболонь-2» — «Нафтовик» — 0:0, «Рава» — «Нива» — 1:0, «Техно-центр» — «Чорногора» — 0:2.

У чемпіонаті області з футболу пройшли чергові матчі. Центральним був поєдинок у Здолбунові, де «Волинь-цемент» приймав кузнецовський «Ізотоп». Команда Олександра Довгальця після серії невдач змогла зібратися і підтвердити свої претензії на «срібло» — 3:1. Оржівський «ОДЕК», який вже без п’яти хвилин чемпіон, обіграв на своєму полі рівенський «Водник» — 6:0. З аналогічним рахунком один з претендентів на «бронзу» сарненський «Маяк» розгромив АФК «Дубно». До честі дубенчан варто зазначити, що незважаючи на розгромні програші, вони продовжують грати в чемпіонаті. Інші матчі завершилися так: «Торпедо» (Костопіль) — «Хімік» (Рівне) — 2:0, «Сокіл» (Радивилів) — «Острог-Академія» — 4:1, «Полісся» (Рокитне) — «Лісовод» (Дубровиця) — 0:1.

Футболісти рівенської СДЮШОР «Верес» у черговому турі юнацької першості України (перша ліга) приймали луцьку «Україну». Молодші, яких тренує Олександр Гіль, зіграли внічию — 0:0, а старші (тренер — Володимир Возницький) перемогли — 3:1.

Турнір з футболу серед команд вищих навчальних закладів 3-4 рівнів акредитації пройшов у Рівному на стадіоні «Водник» і був присвячений пам’яті Михайла Мандзюка. Перемогли у змаганнях студенти Рівенського інституту слов’янознавства, друге місце — у РЕГІ, третє — в РДГУ.

Молодіжна першість ТСОУ з кульової стрільби пройшла у Києві. Збірна нашої області посіла друге місце після дніпропетровців. Вдало виступили студентка інституту слов’янознавства Тетяна Дулінець та студентка РЕГІ Оксана Чевжик. Обидві спортсменки вибороли повний комплект нагород.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також