Майже тридцять бочок із квасом «розкидано» зараз по місту. Напій, який втамовує спрагу, виготовляють у Рівному понад півстоліття, не змінюючи рецептури. Цьогоріч не змінювали й ціну на квас — просять 2 грн. за склянку і 5 грн. за 0,5 літра напою.
Майже тридцять бочок із квасом «розкидано» зараз по місту. Напій, який втамовує спрагу, виготовляють у Рівному понад півстоліття, не змінюючи рецептури. Цьогоріч не змінювали й ціну на квас — просять 2 грн. за склянку і 5 грн. за 0,5 літра напою. Галина Каструк, технолог цеху безалкогольних напоїв: — Рівненський квас виготовляємо вже понад 50 років. І нині намагаємося тримати марку. Останнім часом купили нові бродильно-купажні чани, компресорні установки замінили на сучасні. Тож поки буде попит — готуватимемо квас. У пляшки не розливаємо, бо він «живий» — зберігається усього 2-3 дні. Через короткий термін зберігання і відсутність спеціальної тари для перевезення його нікуди, крім Рівного, не транспортуємо. Традиційно наповнюємо напоєм металеві автоцистерни жовтого кольору. Квас із бочок, які розміщуємо у найбільш людних місцях, можна скуштувати із 9-ї до 18-ї години. У спеку таких «точок» по місту 25-28. У прохолодну погоду — дещо менше, бо тоді напій гірше продається. Щоразу перед тим, як наповнити бочки, ретельно їх миємо і ошпарюємо. Навмисне не підвищували цього року ціну на напій. Із тих компонентів, які використовуємо для його приготування, найбільше подорожчав цукор. Більш помірна ціна на жито та ячмінь. Але замінників, як більшість товаровиробників, принципово не використовуємо — бо смак квасу буде не той і вітамінів у ньому тоді значно менше. Тому-то наш продукт як домашній, повністю натуральний, містить велику кількість мікроелементів — кальцій, фосфор, марганець, які сприяють нормалізації обмінних процесів в організмі. Ще в ньому більше десяти амінокислот, вітамінів. Незамінний він влітку, бо регулює роботу шлунково-кишкового тракту, перешкоджає розмноженню шкідливих мікроорганізмів, підвищує тонус, стабілізує тиск, корисно впливає на серцево-судинну систему, а також має унікальні антибактеріальні властивості.