Лавреатом премії імені Ніла Хасевича став різьбяр з Рівного

1438 0

Ми у соцмережах:

На фото робота Станіслава Кремньова із серії

На Рівненщині визначили переможця мистецької премії імені Ніла Хасевича. Ним став різьбяр Станіслав Кремньов за серію робіт "Мандрівна Україна". Його ім'я оприлюднили на Facebook-сторінці управління культури й туризму Рівненської ОВА. На премію в галузі образотворчого мистецтва було двоє претендентів.

У 2022 році на обласну премію імені Ніла Хасевича претендували Микола Тимчак з Дубна і Станіслав Кремньов з Рівного, повідомляє Суспільне.

Перший є письменником, піснярем, іконописцем, ілюстратором книг для дітей і дорослих та різьбярем. Також Микола Тимчак є автором пам'ятників борцям за волю і незалежність України у селах Верба, Мирогоща, Ужинець Дубенського району і Тарасу Шевченку в Дубні.

Станіслав Кремньов працює в Рівненському ліцеї Колегіум, є учасником народної студії декоративно-ужиткового мистецтва Міського будинку культури і щорічних Музейних гостин.

Згідно з положенням, обласною премією імені Ніла Хасевича відзначають митців за творчі роботи з живопису, графіки, скульптури, монументального і декоративного мистецтва.

Комітет з присудження премії у 2022 році розглядав від обох претендентів різьблені роботи — горельєф "Мамина осінь" Миколи Тимчака і серію робіт "Мандруємо Україною" Станіслава Кремньова. Більшістю голосів перемогу здобув Станіслав Кремньов.

Станіслав Кремньов (у центрі) презентує своє різьбярство у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Фото: Facebook Галина Данильчук

Премію в галузі образотворчого мистецтва імені Ніла Хасевича заснували у 2016 році, щоб вшанувати пам’ять відомого українського художника, культурного і громадсько-політичного діяча, члена ОУН та УПА, уродженця села Дюксин Костопільського району, а також підтримати розвиток українського національного образотворчого мистецтва.

Премію вручають раз на два роки. Її розмір десять тисяч гривень, повідомила Суспільному начальниця обласного управління культури й туризму Любов Романюк. І додала, що дату вручення премії ще вирішують. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також