Левішин впевнено пробивається до фіналу чемпіонату Європи

899 0

Ми у соцмережах:

Левішин впевнено пробивається до фіналу чемпіонату Європи

Рівненський спідвеїст Марко Левішин посів друге місце у півфіналі юніорського чемпіонату Європи, що пройшов у чеському місті Дівішов. Рівнянин поступився лише чеху Яну Квеху, але випередив чинного чемпіона Європи поляка Віктора Лампарта. Тим самим Левішин виборов путівку до фіналу, що відбудеться 12 вересня в угорському Надьгаласі.

— Нашим завданням було потрапити до числа дев’яти найкращих, але Марко показав, що він амбіційний гонщик, — розповів менеджер Марка Левішина Сергій Головня. — Для нас у Чехії вдало склалися два фактори. Перший — ми підготували хороший двигун, їздили до відомого тюнера. Другий фактор — це трек. Там доріжка для технічних спортсменів, які здобувають результат за рахунок техніки, а не за рахунок двигуна. Марко продемонстрував, що вміє обирати правильні траєкторії.

Крім Левішина, до фіналу також пробився червоноградець Андрій Розолюк, який посів дев’яте місце. І тепер вперше в історії українського спідвею одразу два гонщики братимуть участь у фіналі юніорського чемпіонату Європи.

А ще, як розповів Сергій Головня, Левішин отримав право виступити 2 жовтня у фіналі юніорського чемпіонату світу, що відбудеться у Чехії.

Щодо підготовки до цих фіналів, то нині відомо про участь Марка Левішина у змаганнях 20 серпня в Угорщині. З іншими стартами ще не визначилися.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також