Лікар-хірург із Рівненщини рятує життя військових на передовій

1778 0

Ми у соцмережах:

Лікар-хірург із Рівненщини рятує життя військових на передовій

Працівник Рівненського фтизіопульмонологічного медичного центру після початку великої війни вступив до лав ЗСУ.

Лікар-хірург Олександр Колесніков присвятив 25 років власній професійній діяльністі, а нині рятує життя військовим на передовій.

 Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

«До лав ЗСУ був призваний по загальній мобілізації у червні 2022 року. Наразі надаю допомогу пораненим в якості хірурга», - розповідає капітан медичної служби медичної роти окремої механізованої бригади, начальник стабілізаційного пункту Олександр.

Уже 10 місяців зупинка кровотеч, відновлення дихання, фіксація переломів, видалення осколків і евакуація поранених бійців у тиловий госпіталь — стали для Олександра звичною справою.

«Я знаходжусь недалеко від передової, часто виїжджаю на «нульовку» на евакуацію і щодня спостерігаю, як отримують важкі поранення хлопці…часто молоді, які ще й не пожили вдосталь. Стаючи свідком їхньої загибелі, бачу, як змінюється сприйняття реальності, світогляд, духовні та моральні цінності. Реалії війни розставляють все на свої місця. Тут на перший план виходять міжособистісні стосунки: цінується щирість, добро, повага одне до одного, самопожертва», - зазначає Олександр Колесніков.

Вдома на Олександра чекають дружина і троє дітей. Чекають на хірурга й у Рівненському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі. Колеги зізнаються, що стіни торакального хірургічного відділення грудної, легеневої та позалегеневої патології за відсутності Олександра наче спустіли.

«Олександр має колосальний досвід й високий професійний рівень. Реалії життя такі, що наразі його руки потрібні на полі бою. На сьогодні п’ятеро працівників фтизіопульмонологічного медичного центру є військовослужбовцями. На кожного чекаємо. У кожного віримо. Цінуємо й висловлюємо подяку за те, що вони роблять», – розповідає директор Рівненському обласному фтизіопульмонологічного медичного центру Федір Аврука.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також