Лікує вино

1274 0

Ми у соцмережах:

Лікує вино

Сучасні дослідження підтверджують користь вина, тому винолікування (енотерапія) стає популярним.

Вино лікування

Вино проти кашлю

Настояти на молодому вині по одній частині анісу і кропу та дві частини кореня солодки.

Загальнозміцнювальне вино з коріння шипшини

Промите коріння шипшини нарізати якомога дрібніше і заповнити ним на 1/3 п'ятилітрову банку. Закип'ятити три літри джерельної води, розчинити в ній 1 кг цукру, остудити до 60 градусів. Залити коріння так, щоб до верху банки залишалося 7-8 см. Для прискорення бродіння додати 1 ст. ложку родзинок. Банку закрити гумовою медичної рукавичкою, проколоти палець і поставити в тепле місце (можна біля радіатора) на 1,5 -2 місяці. Коли надута рукавичка спаде, а корінці осядуть, вино злити в трилітрову банку, закрити тієї ж рукавичкою і поставити на місяць для дозрівання в темне прохолодне місце. Потім перелити у пляшки. Вживати не більш як 30 г на день. Вино підвищує опірність організму до різних захворювань, тонізує, збагачує вітамінами і мікроелементами. Коріння шипшини потрібно викопувати навесні до розпускання листя або восени після його опадання.

Вино для сердечників (болгарська народна медицина)

При ішемічній хворобі серця рекомендовано 0,5 л кагору проварити 5 хв. з 50 г перемеленого насіння кропу, не проціджувати. Пити по 30 г перед їдою, попередньо збовтавши вміст пляшки.

Кровоочисне вино (стародавній рецепт Ібн Сіни)

10-15 г сухої подрібненої трави хвощу польового настояти 1-2 місяці в 1 л білого вина. Пити натщесерце по 10-15 г. Це вино має кровоочисну дію. Можна використовувати його як лосьйон для обличчя. Протипоказане вживання вина людям з хворобами нирок, печінки, виразкою шлунка та іншими захворюваннями. Перед тим як почати вживати вино з лікувальною метою, проконсультуйтеся з лікарем. Пам'ятайте: вино в малих дозах сприяє здоров'ю, а у великих — може нашкодити. Дорослій здоровій людині можна випивати не більш як 100-150 мл вина на добу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також