Літо, а за газ уже борги

1660 0

Ми у соцмережах:

Літо, а за газ уже борги

За півроку рівняни заборгували за спожитий природний газ удвічі більше, ніж за перше півріччя минулого року. Як повідомляє прес-служба «Рівнегазу», 60% боржників — це ті, хто газом опалює будинки. Не краща ситуація й в інших постачальників — скаржаться, що так погано влітку люди ще не сплачували за послуги. Тож боржників відключають від газу, води, електроенергії. А по субсидії на житлово-комунальні послуги у Рівному звернулося уже понад 24 тисячі осіб.

Газ гроші копійки Віктор Осницький, заступник голови правління «Рівнегазу»: — Споживачі в міжопалювальний період завжди намагалися заплатити за спожитий в холодну пору газ. Та через високу ціну чимало людей неспроможні розрахуватися за комунальні послуги. За півроку рівняни заборгували за спожитий природний газ 55,9 мільйона гривень, що удвічі більше, ніж за перше півріччя минулого року. За несплату від газопостачання від'єднали майже 500 споживачів в області. Найбільше боржників серед тих, хто газом опалює будинки — 14,9 тисячі, це 60% від загальної кількості неплатників. Степан Коропецький, директор «Рівнетеплоенерго»: — Ситуація з платою за тепло дуже складна — рівняни заборгували 51 мільйон гривень. Це сукупний борг за всі попередні роки, хоча перед початком опалювального сезону розрахувалися на 94%. Не хочеться нікого відключати, тож сподіваюся, що люди все-таки заплатять, адже є можливість реструктуризації боргів. Що буде під час опалювального сезону — навіть не беруся прогнозувати. Не можу сказати й коли у Рівному з'явиться гаряча вода — це питання поїду вирішувати до Києва. нарада селекторна

До 1 вересня бланки заяви на оформлення субсидій та декларації про доходи, а також роз'яснювальний лист, знову принесуть кожній з 400 тисяч родин, що проживають в області. Про це йшлося під час селекторної наради з районами та підприємствами-надавачами послуг під головуванням Юрія Приварського, першого заступника голови ОДА.
Андрій Пермяков, прес-секретар «Рівнеобленерго»: — Заборгованість населення за спожиту електричну енергію по Рівненській області станом на 1 липня становить 30,1 млн. грн. Спершу боржників попереджаємо, і тільки через місяць, якщо споживач не відреагував та не погасив заборгованість, товариство вимушене проводити відключення. Юлія Заєць, сектор зовнішніх зв'язків «Рівнеоблводоканалу»: — Станом на 1 червня заборгованість населення Рівного та області за спожиті послуги — 18,7 млн. грн. Загальний рівень розрахунків споживачів за січень-липень становить 93%. Перелік адрес абонентів-боржників, квартири яких відключено від систем водопостачання та водовідведення та перелік адрес абонентів, які мають борг за послуги понад 300 гривень, можна переглянути на офіційному сайті підприємства. Віра Мельник, начальник міського управління праці та соціального захисту населення: — Роботи зараз неймовірно багато, люди масово звертаються по субсидії. Станом на 6 серпня до нас надійшло уже 13800 нових заяв, а ще 10258 рівнянам, які раніше отримували субсидії, зробили перерахунки. Тобто загалом звернулося уже понад 24 тисячі осіб. Ускладнює процес велика кількість документів, які потрібно зібрати та опрацювати — за цей час наші фахівці отримали 126 тисяч довідок! І кожну з них потрібно звірити... Нам пообіцяли програмне забезпечення, яке дозволить полегшити цей процес, але як скоро його поставлять — не знаю. З усіх тих звернень 2300 рівнянам поки відмовили. Скільки ще людей до нас прийде по субсидії, прогнозувати важко, адже попереду — опалювальний сезон.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також