Львів забезпечить міста новими трамваями

4085 0

Ми у соцмережах:

Львів забезпечить міста новими трамваями

Незабаром у Львові вийде на маршрут новий сучасний трамвай, створений на заводі "Електронмаш" українськими фахівцями з використанням німецьких технологій.

— Для мене Львів, перш за все, асоціюється з піснею групи "Піккардійська терція" "Старенький трамвай". Я бажаю цьому місту зберігати свій неповторний шарм, проте хочу, щоб на вулицях Львова та інших міст з'явились нові сучасні трамваї українського виробництва, - сказав під час презентації нового трамваю у Львові віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул. Сучасний низькопідлоговий трамвай, сконструйований у Львові на заводі "Електронмаш", забезпечений датчиками руху та пандусами. Технічні характеристики — система кондиціонування у салоні, знижений рівень вібрації та шуму — відповідають сучасним європейським вимогам до міського електротранспорту. При цьому львівський трамвай вдвічі дешевший за європейські аналоги. — Використання таких трамваїв у містах України дозволить на 40% скоротити споживання електроенергії трамваями. За рахунок цього зменшаться витрати підприємств на електрику, що дозволить зекономлені кошти спрямовувати на подальшу модернізацію громадського транспорту, - сказав Олександр Вілкул, підкресливши, що це дасть імпульс для зростання економіки, створення нових робочих місць та дозволить зробити вітчизняну продукцію конкурентноспроможною на європейському ринку.

Довідка "РВ"

Трамвайне сполучення є в 22 містах України. 95% рухомого складу трамваїв, що курсують, потребують заміни. За останні 20 років трамвайний парк оновлювався здебільшого за рахунок придбання машин, що вже були у використанні, з Європи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також