Львівський шоколад — найстаріший

2744 0

Ми у соцмережах:

Львівський шоколад — найстаріший

Кожна людина за рік в середньому з’їдає 5,5 кг шоколаду. 15% жінок у світі їдять шоколад щодня. Проте не всі знають, як виготовляється ця смачна суміш какао та цукру, яку ми називаємо шоколадом. Нещодавно фірма Nestle запросила журналістів на одну із найстаріших кондитерських фабрик України — львівський «Світоч». Екскурсія відбувалась під час прес-туру на Львівщину, який був організований Журфондом НСЖУ.

Керівники фабрики розповідають, що їхня продукція не залежується на складах, адже фахівці знають, коли і скільки солодощів потрібно виготовити. Наприклад, перед Великодніми святами завжди збільшують обсяги виробництва. — Завдяки тому, що наші солодощі у найкоротші терміни потрапляють на стіл споживачів, вони зберігають всі свої смакові та поживні властивості, — стверджує директор Львівської кондитерської фабрики «Світоч» американець Едвард Сміт. За його словами, рецептура солодощів, зокрема шоколаду, який готується у величезних ємностях, вже давно розроблена технологами фабрики, проте вона постійно змінюється та вдосконалюється. У 2009 році кондитери вдосконалили рецепти більшості солодощів, які виготовляє фабрика, щоб покращити їхній смак. А також упаковку, щоб покращити їхній вигляд. На «Світочі» працюють лінії з виробництва шоколаду, зокрема, так званого повітряного, вафель, шоколадних плиток, різноманітних цукерок — «Ромашки» та «Маку»,»Стожарів» і «Зоряного сяйва», трюфельних. Журналістам показали, як виготовляють вафлі «Артек», які відомі українцям ще з 60-х років минулого сторіччя. Лінія з виробництва вафель працює цілодобово, а в цеху одночасно може розміститися 20-24 тонн вафель. Знають тепер журналісти й про те, як виготовляють цукерки «Зоряне сяйво». Тут без втручання людини не обходиться: спочатку один пристрій робить ряд невеличких пірамідок, інший — обливає їх шоколадом, а далі кожну цукерку працівниця обкачує з допомогою звичайного ножа у вафельній паніровці. На фабриці також розповіли про нову продукцію — цьогоріч з’явилися у продажу цукерки «Палітра десерти» у коробці з зображеннями краєвидів Львова, нова плитка шоколаду «Кокос з Філіппінських островів» і вагові цукерки «Трюфель».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також