Люди розповіли деталі порятунку хлопчика, який провалився під лід в Горинь

2810 0

Ми у соцмережах:

Люди розповіли деталі порятунку хлопчика, який провалився під лід в Горинь

Днями стало відомо, що дев’ятирічна дитина провалилася під лід на річці Горинь. Хлопчик врятував сам себе, а вже потім його відігріли односельчани. Зараз дитина в лікарні.

 Всі деталі розповіли односельчани журналістам Суспільному.

Учитель фізкультури місцевої школи, який першим прибув на допомогу, водій швидкої та його дружина медсестра.

На кризі посеред Горині біля Шубкова – речі й сліди 9-тирічного Андрія. А сам хлопчик в обласній дитячі лікарні з охолодженням.

"Зниження температури тіла, зниження артеріального тиску і дитина в сонливому стані була. Госпіталізували під спостереження, зігріли його. На даному етапі стан дитини задовільний, дитина під спостереженням, дообстежується і лікування на даному етапі не потребує. Сказав, що самостійно вибрався, куртка здулася і тримала його воді, він плавати не вмів. Виповз на лід. А по дорозі його вже зустрів учитель фізкультури", – розповіла лікарка-педіатр обласної дитячої лікарні Ірина Мельник.

Павло Янчук того дня почув, як хтось кличе на допомогу і першим взявся рятувати мокрого з ніг до голови хлопчика.

"Ми граєм в хокей і почув уже голос на допомогу. Я підійшов. Він вже не міг іти, повз, грубо кажучи...", – каже Павло.

"Тут, наскільки я зрозумів, уже замело, сліди, він тут провалився і течією його понесло на 50 метрів туди. І вже він ішов, я так зрозумів, звідти назад, понад краєм річки. І тут вже я його забрав, роздягнув, дав йому одяг і визвав Сашу, сусіда", – розповів вчитель фізкультури Шубківської школи Павло Янчук.

"Бачу, Павло біжить роздітий, без шапки, без куртки, без нічого. Питаю: що таке? А він каже, що Андрій провалився і вже не може йти. Питає, чи я зможу сюди машиною спуститися. Та й я приїхав сюди машиною. Та й вже Павло його виніс в машину", – говорить водій швидкої меддопомоги Олександр Марусенко.

Детальніше на відео:


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також