Люди з інвалідністю отримали на Рівненщині протези

586 0

Ми у соцмережах:

Люди з інвалідністю отримали на Рівненщині протези

Таку допомогу від держави з початку року отримали майже 1400 мешканців області. Їм доставили близько 700 таких засобів та забезпечили більш як 3600 протезами.

- Дуже запам’яталися позитивні емоції хлопчика з інвалідністю з Дубенщини, що отримав велосипед. Його доставили з Львівського протезного заводу. Тепер триколісний транспортний засіб стане справжнім помічником у відновлені здоров’я захворювання опорно-рухового апарату. Загалом діти з інвалідністю першочергово забезпечуються реабілітаційними виробами, - зазначає перша заступниця директора департаменту соцзахисту населення Рівненської ОДА Анна Закусілова.

І додає, що поза чергою - постраждалі внаслідок антитерористичної операції, а також жінки після хірургічних втручань на молочній залозі. Останні дуже часто звертаються до органів соцзахисту задля отримання протезів.

Асортимент засобів реабілітації різноманітний – крісла колісні, палиці, милиці, ходунки тощо. Загалом в область надійшло понад 13 мільйонів гривень для закупівлі протезно-ортопедичних виробів для рук та ніг, спеціальних засобів для самообслуговування, догляду, пересування, переміщення, меблів та оснащення тощо.

Разом з тим, у департаменті кажуть, що люди з інвалідністю можуть самостійно придбати необхідні їм вироби. А органи соцзахисту компенсують їм вартість закупки.

Щоб отримати технічні засоби реабілітації, необхідно звернутися до місцевого органу соціального захисту населення.

Перелік основних документів, що необхідно подати: заява, паспорт, довідка МСЕК про групу інвалідності, індивідуальна програма реабілітації, копія ідентифікаційного коду.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також