- Людям важливо зберігати спокій, - відомий оборонець «Азовсталі» з Рівненщини

1073 0

Ми у соцмережах:

- Людям важливо зберігати спокій, - відомий оборонець «Азовсталі» з Рівненщини

Захисник «Азовсталі» Дмитро Козацький поспілкувався зі студентами Острозької академії.

Зустріч відбулася в межах Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Рівненщині.

Студенти й викладачі мали можливість долучилися до перегляду фільму «Фортеця Маріуполь. Орест». Після перегляду відбулося обговорення стрічки, до якого долучився Дмитро Козацький, якого ще називають «Очима Азовсталі». Адже його фото облетіли весь світ.

- У нас виникло бажання організувати показ фільму спеціально для Острозької академії. Це чудова можливість безпосередньо поспілкуватися з героєм, дізнатися інформацію з перших вуст, поділитися своїми враженнями і, звісно, висловити вдячність, - розповідає координаторка Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Рівненщині Світлана Кухарук.

Під час обговорення стрічки військовослужбовець полку «Азов» Дмитро Козацький поділився кількома важливими думками:

- Щасливий, що ми мали можливість говорити про «Азовсталь», Маріуполь, на весь світ розповідати правду, яка там відбувалася. Незважаючи на все, повинні продовжувати жити, бо попри наш основний військовий фронт, маємо й інші фронти. Один із них – це морально-психологічний, адже росіяни за допомогою своїх терористичних ударів по інфраструктурі, зверненнях із міст хочуть зламати дух українців. Але ми не повинні піддаватися на їхній вплив. Збройні Сили України перемагають росіян на військовому фронті, а нам необхідно перемагати ворога на морально-психологічному фронті.

До слова, «Фортеця Маріуполь» – це цикл фільмів, побудованих на відеодзвінках до воїнів, які були оточені російською армією в Маріуполі на заводі «Азовсталь».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також