Мама та син з Млинова - добровольці та захищають рідну країну від ворога

3282 0

Ми у соцмережах:

Мама та син з Млинова - добровольці та захищають рідну країну від ворога

Алла Музичук та її син Владислав у перші дні повномасштабного вторгнення пішли у Млинівський військкомат. Там їх записали у батальйон тероборони.

Обоє мали потрібну освіту та навички: син закінчив військовий ліцей у Луцьку, в Алли перша фахова освіта – медична, тож на руках у неї був військовий квиток.

За словами жінки, порадившись із сином Владиславом, разом ухвалили одностайне рішення: іти туди, де будуть корисними та зможуть допомогти.

- Повномасштабний напад на Україну для всіх нас став шоком і несподіванкою. Було дуже страшно, бо ніхто не знав, що і як буде далі. Тоді разом із сином, як сотні інших сміливців, вирушили у військкомат. Але на службу потрапили у різні роти. Таким чином, війна стала випробуванням для наших сімейних відносин, - розповіла Алла Музичук.

Відповідно до медичного фаху, жінка стала бойовим медиком. Окрім виконання посадових обов’язків, Алла Музичук проводить бійцям із інших формувань навчання та інструктажі з тактичної медицини, ділиться знаннями, які допомагають врятувати життя.

За цей час жінка отримала звання молодшого сержанта.

На початку повномасштабної війни Аллу та її сина Владислава направили нести службу в різні місця. Військова розповіла: бувало таке, що тижнями рідні не могли зідзвонитися, якщо не через активні бойові дії, то до через відсутність зв’язку чи Інтернету. Але сьогодні мати та син служать разом, тож обом на душі спокійно.

Нещодавно Алла перевелася у медичну роту, бо переконана, що тут її знання і кваліфікація будуть кориснішими і затребуванішими.

Жодного дня млинівчанка не пожалкувала про свій вбір стати до лав ЗСУ. Каже, що рік війни змінив усіх і все. Але після перемоги України над рашистами Алла Музичук хоче повернутися до цивільного життя, працювати юристкою, бо свою професію добре знає та дуже любить. До 24 лютого жінка очолювала державну виконавчу службу в Млинові.

Перебуваючи на військовій службі, свою начальницю постійно підтримують колеги з Млинівського відділу ДВС, подруги, найрідніші люди.

Підготовлено за матеріалами Ольги РАЙКО, заступника головного редактора тижневика «Гомін». 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також