Математик отримав премію за трактат про розмішування чаю

823 0

Ми у соцмережах:

Математик отримав премію за трактат про розмішування чаю

Вчений отримав премію 2,3 млн фунтів стерлінгів за трактат про розмішування чаю

  Британський математик Мартін Гайрер з Імперського коледжу в Лондоні отримав премію Breakthrough Prize з математики у розмірі 2,3 мільйона фунтів стерлінгів за вирішення складних рівнянь, що виникають у результаті перемішування рідини в чашці чаю, пише Daily Mail.

 44-річний вчений, який займається стохастичним аналізом, написав 180-сторінковий трактат, де описує ідею "структур регулярності", ґрунтуючись на перемішуванні чаю в чашці.

 Його робота приголомшила і вразила колег. "Теорія, мабуть, була послана інопланетянами", - пожартував професор математики в Університеті Торонто Джеремі Квастел.

 Дослідження Гайрера присвячене тому, як такі буденні процеси, як розмішування чаю, перетворюються на складні математичні рівняння.

 "Математика - це істина. Усе, що ви виявите в математиці, відноситься до вічності", вважає Гайрер.

 Він зізнався, що на призові гроші купить у Лондоні будинок.

 Довідково: Премія Breakthrough Prize - одна з великих наукових премій, заснована за участю Марка Цукерберга з дружиною Прісциллою Чан, засновника Google Сергія Бріна з дружиною Енн Войжицькі, китайських мільярдерів Ма Хуатена і Джека Ма, російського підприємця Юрія Мільнера.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також