Мав бути сквер на Щасливому, але збудують магазин

4283 0

Ми у соцмережах:

Мав бути сквер на Щасливому, але збудують магазин

На в’їзді до мікрорайону «На Щасливому» у Рівному раніше планували облаштувати сквер. Але плани змінились — тепер тут буде двоповерховий торговий центр. На земельній ділянці, площею близько 36 соток, яка має двох співвласників — Діану Козачук та Ольгу Ушомирську. Ділянка розташована біля перетину двох вулиць — Щасливої та Березової, і необдумане розташування тут торгівельного закладу, вважають фахівці, може ускладнити рух транспорту на мікрорайоні.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану та розвитку міста:

Складність у тому, що земельна ділянка знаходиться на перетині двох вулиць Щасливої та Березової. Це перехрестя знаходиться дуже близько до іншого перехрестя — Березової та Чорновола. Вулиця Березова, якою можна доїхати до житлового комплексу «На Щасливому», є магістральною. В найближчі роки вона буде сполучена з вулицею Студентською та стане такою ж за значимістю, як вулиця Чорновола. Коли ж забудова мікрорайону буде стрімко розширюватися, то ще планується сполучення Березової з вулицею Данила Галицького. Генеральним планом Рівного передбачено, що колись нею можна буде виїхати аж до кільця на Мототреці.

Близькість двох перехресть уже зараз призводить до того, що там проблематично розминутися транспорту. Адже транспорт, який накопичується на вулиці Березовій в напрямку Чорновола, не дає можливості іншим автомобілям виїхати з вулиці Щасливої. Тепер там ще й хочуть побудувати торговий центр, який матиме свою стоянку. Якщо заїзд на цю стоянку буде побудований за 15-20 метрів до перехрестя, то автомобілі там не зможуть ні виїхати, ні заїхати. Це зараз вулиця Березова тупикова, має ширину всього сім метрів, на ній відсутні тротуари. Коли вона буде з’єднана з вулицею Студентською, то чимало автомобілів їздитиме саме тим шляхом.

Цікаво, що на початку розбудови мікрорайону «На Щасливому» на цій земельній ділянці планувався сквер. Однак згодом з’ясувалося, що жодного документу, який би залишав цю територію під сквер, немає. І, як бачимо, власники землі садити там дерева не планують.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також