Головного лікаря з Рівного підозрюють, що медики безпідставно отримали «ковідних» понад 400 тисяч гривень

3121 0

Ми у соцмережах:

на фото Андрій Бортнік

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури головному лікарю одного з комунальних підприємств Рівненської обласної ради повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 статті 364 Кримінального Кодексу України).

У ході розслідування встановлено, що головний лікар, зловживаючи своїм службовим становищем, упродовж квітня-червня 2021 року під час розподілу коштів, призначених для оплати праці медичних та інших працівників, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, безпідставно підписав накази, на основі яких нарахували та виплатили доплати працівникам, які за своїми функціональними обов’язками не могли залучатись і не залучались для надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 або підозрою на коронавірусну інфекцію. Таким чином державі завдано збитків на понад 400 тис. грн.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури повідомляє: на даний час вирішується питання щодо обрання посадовцю запобіжного заходу та відсторонення його від посади.

Досудове розслідування проводять слідчі поліції -  за оперативного супроводу Управління Служби Безпеки України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. 

Як стало відомо РВ, у скоєнні злочину попередньої підозрюють директора обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненської обласної ради Андрія Бортніка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також