Медсестра загинула на пішохідному переході

2219 0

Ми у соцмережах:

Медсестра загинула на пішохідному переході

Щодня сотні хворих, які відвідують Рівненську обласну клінічну і Рівненську обласну дитячу лікарні, що розташовані на вулиці Київській у Рівному, ризикують своїм життям. І винні у тому аж ніяк не лікарі, а водії, які літають на шалених швидкостях трасою Київ-Чоп і не пропускають людей на пішохідному переході, розташованому між лікарнями та зупинкою. «Зебра» на переході зовсім стерлась, а на знаки, які попереджають про перехід, водії не реагують.

До тротуару залишалось два метри Тамара Гордійчук працювала медсестрою у відділенні серцево-судинної хірургії Рівненської обласної лікарні вже майже тридцять років. А її подруга та кума Тамара Щербук працювала маніпуляційною сестрою у тому ж відділенні. Увечері у неділю, 16 березня, жінки після роботи зібрались йти по домівках, проте повернулась до своїх дітей лише Тамара Щербук. Її подругу збив на пішохідному переході автомобіль «Рено21». Жінкам до того, щоб ступити на тротуар, залишалось якихось метрів зо два. — На вулиці було темно. Вогні автомобілів з обох сторін були далеко. Ми з Тамарою майже перейшли дорогу. А далі я не пам’ятаю, як все трапилось, вмить знепритомніла. Коли прийшла до тями, то лежала на дорозі, дуже боліли руки й ноги, проте змогла встати. Як у тумані я ще ходила, навіть бігала під зливою та кричала щось від жаху. Неможливо було повірити та усвідомити, що я вижила, а Тамара мертва. Двадцять третього березня їй мало виповнитися 53 роки. Одяг був після удару розстебнутий, а чоботи відлетіли так далеко, що їх потім ледве знайшли у кущах. Після медичного огляду мене відпустили додому. Проте мені знову стало погано, отож довелося лягти у травматологічне відділення, — розповідає Тамара Щербук, в якої лікарі виявили перелом руки, проте без зміщення.

Водій стверджує, що його засліпило зустрічне авто Працівники ДАІ кажуть, що 20річний водій «Рено» Михайло був у той вечір у шоковому стані. Він не міг повірити, що збив пішоходів. — Поїхав на заправку, залив пальне і повертався у місто. Йшов дощ. Я їхав максимум 4050 кілометрів за годину. Стояла маршрутка, її намагався об’їхати якийсь автомобіль. Саме він і засліпив мене своїми фарами. Жінок помітив вже перед машиною, спробував вивернути кермо, проте трапився удар. Я звернув на узбіччя, загальмував, вийшов з салону та побіг у лікарню за допомогою, — розповість згодом працівникам ДАІ Михайло. Старший інспектор групи профілактичної роботи відділу ДАІ м. Рівного Інна Березовська повідомила «РВ», що водій «Рено» у той вечір був тверезим. Цей факт підтвердили й експерти. А посвідчення водія Михайло Онешко отримав 8 вересня 2007 року.

Погрожують перекрити трасу Київ-Чоп живим ланцюгом — Якщо чиновники, які відповідають за безпеку дорожнього руху, не встановлять на переході біля лікарень світлофор, то ми самі розпочнемо копати там підземний перехід, — кажуть працівники відділу серцево-судинної хірургії, які також щодня, повертаючись з роботи, ризикують своїм життям, бо водії, що мчать у київському напрямку, замість того, щоб пропустити пішоходів, намагаються чимшвидше проскочити перехід. Завідувач відділення серцево-судинної хірургії Володимир Антонюк-Кисіль підтримує ініціативу підлеглих і каже, якщо чиновники не прислухаються до їхніх вимог, то вони привернуть їхню увагу до проблеми безпеки дорожнього руху іншим чином — живим ланцюгом перекриють трасу Київ-Чоп. — Тамару Гордійчук у нас поважали і колеги, і хворі. Вона була дуже хорошою людиною. Виростила двох синів, вони вже одружені. Часто розповідала про своїх онучок, яких дуже любила. Важко повірити, що її немає з нами, — каже Володимир Антонюк-Кисіль. — Коли у Києві «даішник» показав чиновнику палець, то розформували всю службу. А в нас колега загинула, а інша — травмована, і поки що ніякої реакції! Невже важко бігборди з обох боків траси почепити, які б попереджали водіїв про те, що вони наближаються до лікарні, отож мають знизити швидкість руху?! А нікого це питання не цікавить! На трасі висять бігборди, проте на них зображена або реклама банків, або торгових точок, — обурюється лікар-хірург Володимир Данилюк. Тим часом Інна Березовська із ДАІ м. Рівного стверджує, що її колеги ще з 2005 року просять Рівненський міськвиконком встановити на переході біля двох лікарень світлофор, проте щоразу у відповідь чують одне: «Грошей немає!». — По Рівному ми нарахували 57 місць концентрації ДТП , є серед них і пішохідний перехід біля лікарень на вулиці Київській. У лютому на ім’я секретаря міськради Юрія Торгуна ми відправили лист з проханням поставити там світлофор, а окрім нього — ще два дорожніх знаки «пішохідний перехід» та поновити розмітку, що стерлась. Та цього разу відповіді взагалі не отримали, — каже Інна Березовська. Можливо, й справді, лише тоді, коли медичні працівники виконають свою погрозу та перекриють трасу державного значення, чиновники їх нарешті почують і зуміють відшукати 6070 тисяч гривень, щоб встановити на вул. Київській світлофор.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також