Дієтологи застерігають — не захоплюйтесь надмірно медом. І радять їсти молодим і здоровим людям не більше трьох чайних ложок за день, а тим, хто має захворювання — не більше однієї.
Цей продукт відноситься до алергенів, причому алергія на мед може проявитися у людини в будь-якому віці. Крім того, мед відрізняється дуже високим вмістом природних цукрів, і люди, які вважають, що для здоров’я кориснішим є мед замість столового цукру, помиляються.
За наявності ожиріння, діабету, атеросклерозу, гіпертонії мед треба вживати строго дозовано — максимум чайна ложка на день. Алергіки (навіть ті, хто не страждає на алергію на мед) можуть дозволити собі за день не більше половини чайної ложки.
Також дієтологи попереджають, що мед містить кислоти, продукти, які подразнюють шлунок, тому надмірне його вживання може призвести до розвитку виразкової хвороби, а також гастриту.
Водночас мед є суперпродуктом для людей, які відновлюються після хвороби, є слабкими, виснаженими. Насичений вуглеводами, біоактивними речовинами, цей продукт добре сприяє поверненню колишньої енергії.