Мешканець Рівненщини Володимир Ткачук робить виклик Фейсбуку

28688 1

Ми у соцмережах:

Мешканець Рівненщини Володимир Ткачук робить виклик Фейсбуку

Соціальна мережа, аналогів якій немає у світі, готується до запуску в Інтернет. Автор мегаглобального проекту мешкає у Дубні, містечку на Рівненщині.

І це не жарт! Нещодавно у колах українських  програмістів почала поширюватися інформація, що на Рівненщині живе людина, яка готує виклик самому Марку Цукербергу.

Дубенчанин Володимир Ткачук створює глобального рівня соціальну мережу, аналоги якої відсутні у світі. А ще Володимир переконує, що не боїться стеження спецслужб і, на відміну від творця «Фейсбуку», не збирається заклеювати відеокамеру на своєму ноутбуці.

-Проект Lucky Life («щасливе життя») зароджувався ще у мої шкільні роки, - розповідає Володимир Ткачук. - Тоді серед дітей була популярна гра - заповнення зошитів-анкет з побажаннями, запитаннями, наклейками. Така собі «паперова» соцмережа. От я і задумався: а чому б не зробити щось схоже глобальнішим, вийшовши за рамки школи, класу, міста. З поширенням Інтернету моя ідея отримала шанс практичної реалізації. В той час вже почали з’являтися перші аналоги теперішніх соцмереж у вигляді сайтів знайомств. І я побачив, що цей сегмент ринку вільний, але на той час я був просто студентом , коштів, звісно, не вистачало, і задум так і залишилася задумом…  

І ось 2015 рік, в країні війна, економіка стрімко падає, і я розумію: щоб вижити в цій складній ситуації, потрібно переходити в інтернет-торгівлю. Я почав займатися глобальним інтернет-проектом з продажу автоаксесуарів. Проект став досить успішним за рік і перевершив всі наші очікування. Маючи вже певний досвід, я спокусився реалізувати давню ідею.

-Працювали наодинці чи у команді?

- Я – командний гравець. Генерую ідеї, розробляю концепцію, адаптовую проект до економічної реальності. Разом зі мною працюють програмісти з України, Франції та США. У нас є чітке бачення, як вивести цей проект на міжнародний рівень.

- З якими основними проблемами під час розробки продукту ви стикаєтеся?

- Основною проблемою було, як реалізувати обслуговування клієнтів з інших країнах, як адаптуватися до їхніх платіжних систем, як налагодити безперебійність платежів. І ось тут зрозумів, що про таке в Інтернеті не пишуть… Довелося вступити до аспірантури за напрямком «Банківська справа».

- І що, проблема вирішилася?

- Так. Ми маємо тепер рішення, наші програмісти зараз успішно завершують цей проект.

- Чим вас не влаштовують інтернет-спільноти, які вже існують?

- Складністю інтерфейсу, недосконалістю певних операцій, вузьким спрямуванням – виключно для комунікації та обміну новинами. Наприклад, можливості «Фейсбуку» переважно не використовуються на повну,  хоча розробники створили дуже багато інструментів,  в тому числі для реклами, просування бізнесу. Але це все складно для користувачів. Наша соцмережа Lucky Life має об’єднати людей з різних країн і стати майданчиком не лише для комунікації, а й для бізнес-операцій. Хочеш продати книгу, вживане авто, свою послугу – будь ласка, ти зробиш це без жодної реєстрації, заповнення полів, вп’ятеро швидше і простіше, ніж на будь-якому спеціалізованому сайті.

-Тобто ви пропонуєте соцмережу одночасно для спілкування та ведення бізнесу?

-Саме так! Сьогодні в Інтернеті є багато можливостей: окремо для розвитку бізнесу, окремо для спілкування. А я вирішив усе обєднати.

- Як це працюватиме?

- Учасники спільноти Lucky Life зможуть не лише знаходити друзів, обмінюватися думками, світлинами, заводити знайомства по всьому світу, а й з легкістю продавати, відкривати власні Інтернет-магазинчики, пропонувати послуги. І все це буде доступне в одній соцмережі. Не потрібно купувати домен на сайті prom.ua, щоб зареєструвати магазин, не потрібно використовувати «OLX», аби щось продати.  Кожен користувач Lucky Life з допомогою абсолютно простих і доступних платформ зможе легко продавати, заробляти, відкривати магазини, започатковувати бізнес з нуля. Але це тільки верхівка айсберга. Все інше поки що – комерційна таємниця. Проект ще не завершено, а отже не варто розкривати всіх деталей.

-Ви згадували про безпеку та конфіденційність користувачів. Не секрет, що соцмережі мають і зворотну сторону – контроль спецслужб. Цікаво, чи ви особисто затуляєте камеру на моніторі ноутбука, як це робить розробник Фейсбуку Марк Цукерберг, щоб уникнути простеження?

-Агенти спецслужб дісталися свого часу до «Однокласників», «ВКонтакті», і, ймовірно, вже й до «Фейсбуку», використовуючи найнятих хакерів або прямо йдучи на домовленості з власниками. Час від часу виникають скандальні повідомлення про викриття величезних баз даних особистої переписки та інших конфіденційних відомостей, які теоретично не підлягають поширенню стороннім особам, але були взяті з соцмереж. Мені особисто немає чого приховувати від спецслужб, тому камеру на комп’ютері нічим не заклеюю. Питання в іншому. Кожен повинен розуміти, що варто публікувати, а що ні, які речі можна писати у месенджерах, а про які варто поговорити в особистій розмові. Адже у сучасному світі від цього уже ніде не втечеш. Відмовишся від сторінки в інтернет-спільноті, тебе знайдуть по геолокації смартфону. Викинеш смартфон – розпізнають «розумні камери» з ідентифікацією обличчя на вулицях міст.  

- До слова, який месенджер у колі програмістів вважають найбільш безпечним і захищеним?

- Для українських користувачів це «WhatsApp»…

- Повернімося до вашого проекту. Що скажете про захист персональних даних його майбутніх учасників?

- Розробники нашого програмного забезпечення подбали про конфіденційність та юридичний захист користувачів. Максимально вдосконалили систему.  І жодним спецслужбам я продаватися не збираюся. Так мене виховали батьки… Тим більше, ніхто не пустить продукт із сумнівним рівнем захисту на світовий IT-ринок. Я не перебільшую і не блефую: наш план вихід на Європу, США  і далі. Звісно, що розпочнемо з долучення ближніх за кордонами та економічними зв’язками країн. Таких як Польща, Туреччина, Чехія, Білорусь, а далі масштабуватимемо до рівня США, Канади, Франції, Німеччини, Великобританії і так далі. Це все реально і обов’язкового запрацює.

- Для чого ви це робите?

- По-перше, це бізнес. І, логічно, що я збираюся заробляти на ньому гроші. Але крім цього, для мене важливо, щоб у світі просувався український продукт. Адже патріотизм – це не тільки ходити у вишиванці, а й робити такі речі, завдяки яким нашу країну поважали б у світі. А Lucky Life має стати ідеальним інструментом для глобального розвитку ринку торгівлі, економічних зв’язків, суспільства і мегапроектом українського виробництва.

- То коли  стартуєте?

- Вже через три місяці буде запущена пробна версія програмного продукту. Усіх охочих долучитися до початків  заснування першої української мегасоціальної мережі Lucky Life запрошуємо відвідати сайт LC.LIFE!

-І що, справді «переплюнете» Цукерберга?

- Життя покаже. Але суть не в тому, щоб переплюнути…

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         Спілкувався Олександр Гетьман


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також