Методики очищення вигрібних ям від компанії АСК

680 0

Ми у соцмережах:

Методики очищення вигрібних ям від компанії АСК

Життєдіяльність людина пов'язана з величезною кількістю відходів, сміття та нечистот. Сміття вивозять спеціальні обслуговуючі компанії, а у багато квартирних будинках фекалії направляються у каналізацію. У приватних помешканнях ситуація дещо інакша, а замість централізованої системи каналізації використовують ємності, в яких збирають фекалії, воду, що стікає після миття посуду. На дачі знадобиться відкачування вигрібних ям, яке дозволить очистити резервуар від відходів.

Як обрати метод очищення вигрібної ями?

Чим більше людей проживає в помешканні, тим швидше наповнюється ємність відходами та частіше потребує очищення. Для цього використовують низку методик, вибір яких залежить від місця, де збираються відходи.

Різновиди вигрібних ям:

♦ На невеликих дачах зазвичай фекалії збирають у невеличкі ями, які викопують самостійно. Вода з біологічними відходами збирається у ямі, де через деякий час завдяки ґрунту, рідка частина відходів всмоктується землею.

♦ Згодом у ній залишаються лише тверді залишки, які можна видалити механічним методом та вивезти. Ця методика не використовується у приватних будинках, де постійно мешкають люди.

♦ Велика частина відходів можуть містити в собі хімічні домішки, які утворюються після прання або миття посуду. Якщо така рідина буде постійно потрапляти у землю, це може спричинити досить негативні наслідки та погано позначитися на родючості землі. Якщо у приватному будинку немає централізованого водопостачання, використовують колодязну воду, то через деякий час у рідині будуть міститися токсичні компоненти, які негативно впливають на стан здоров'я.

У великих приватних будинках використовують у якості ємності для збирання відходів герметичні резервуари. Це можуть бути кільця з бетону або пластикові ємності. Чим більше сім'я користується туалетом, приймає душ, тим частіше потрібно займатися очищенням вигрібних ям.

Обладнання для очищення вигрібних ям

Вибір методу залежить від конструкції резервуару, у який збирають фекалії, його місткості та кількості людей, що мешкають у будинку. Детальніше про це можна ознайомитись за посиланням. Величезна кількість родин, які бажають заощадити, віддають перевагу септикам, де відбувається багатоступеневе очищення.

В септиках використовують біологічні та хімічні методики, які дозволяють розкласти тверді відкладення, перетворивши їх на звичайну воду. Отримаємо технічну рідину, якою можна сміливо поливати грядки. Врешті-решт у септику збирається зовсім невелика кількість твердих відходів, позбавитися від яких допоможе спеціальна бригада. Для цього використовують спеціальні асенізаційні машини, в основі роботи яких відкачування, з використанням насосів. У деяких машинах відбувається взаємодія відходів з хімічними препаратами, які розкладають їх на безпечні речовини.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також