Міфи про масаж. Вченим вдалося розвіяти популярні міфи про масаж

1828 0

Ми у соцмережах:

Міфи про масаж. Вченим вдалося розвіяти популярні міфи про масаж

За допомогою масажу можна скинути вагу. Якщо сподіватися тільки на чарівну силу масажу, то кілограми нікуди не зникнуть: схуднути можна тільки в тому випадку, якщо ви будете займатися спортом, а також дотримуватися принципів правильного харчування, що виключає шкідливі продукти.

Краще більше, ніж менше. Кожній ділянці потрібна своя кількість часу: стандартний масаж не більше 40 хвилин, ніг або рук — 15, шийно-комірцева зона — 20 хвилин, спина — 15. Максимальний час лікувального масажу — 60 хвилин. Виняток становить тайський, тривалість якого 2-2,5 години, але він дуже відрізняється за технікою і спрямованістю від звичайного.

Масаж повинен бути приємним. Так — якщо він загальнозміцнювальний і ні — якщо лікувальний. Якщо методика була обрана правильно, то до четвертого сеансу больові відчуття минуть.

Професіоналізм фахівця можна оцінити лише наприкінці курсу. Відрізнити професіонала від самоучки дуже просто. По-перше, звертайте увагу на руки: вони повинні бути чистими і доглянутими. По-друге, місце проведення: це повинна бути спеціальна кушетка, але ніяк не ліжко або кухонний стіл. По-третє, масажист не змусить вас лежати повністю голим: невикористовувані ділянки тіла закривають простирадлом, так само як і ті, з якими робота завершена.

Мануальна терапія. Намагайтеся потрапити тільки до професійного терапевта, оскільки ця сфера знань є досить складною. Краще підстрахуватися і запитати про ліцензію, ніж потім боротися з наслідками.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також