Микола Несенюк: Чи варто було будувати дороги?

2711 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

За тридцять років після того, як звідти на початку дев’яностих вивели російські війська, території Чехії, Словаччини, Угорщини та Польщі покрилися мережею сучасних автострад, збудованих на західні інвестиції. Хто бував там у дев’яності і буває тепер, може це будівництво гідно оцінити. У згаданих країнах західні кредити не розкрадали, а вкладали у дороги, за що їх з радістю прийняли до Євросоюзу та НАТО, відкривши перед ними усі кордони.

У нас за ці тридцять років теж багато чого збудували. Розкішні маєтки під Києвом та в інших мальовничих місцях, вілли на Лазурному узбережжі Середземного моря, у Флориді та Каліфорнії, будинки у Лондоні і таке інше. Це замість доріг, які у нас навіть і не починали будувати. Бо те, що почала було робити влада «зелених», не є будівництвом – це лише реконструкція, причому не дуже якісна, збудованого ще за Брєжнєва і раніше. Ну і крали на цьому до половини грошей.
Але ж до цього крали майже все! Хто заважав будувати хоча би щось до Зеленського? А навіщо? Один багатий українець казав тоді, що дорога йому потрібна лише для того, аби доїхати до аеропорту, щоб вилетіти до Швейцарії. Тепер він вже нікуди не їздить і не літає... Звісно, що таких нас ніхто не хотів бачити у Європі. Якби наша влада, розкрадаючи російську нафту і газ, не купувала яхти та маєтки, а будувала дороги на західні інвестиції, то ми би зараз вже забули про ту Росію.
А щодо того, що гроші на дороги слід було витрачати на зброю, очікуючи нападу, то навіть усіх наших грошей не вистачило, аби озброїтись хоча би на десяту частину паритету із нашими ворогами. Скільки б ми не витратили, все одно без західної допомоги тепер би не вистояли. А якби ми самі вже були тим Заходом?
І останнє для тих, хто дорікає владі будівництвом доріг перед війною. Була така країна Народна соціалістична республіка Албанія, яка упродовж півстоліття не будувала доріг, а готувалася до нападу «буржуазних агресорів». Там у кожній садибі був обладнаний кулеметний дзот із повним спорядженням аби зустріти ворога ніщивним вогнем. Але ворог якось не нападав, а народу не було чого їсти. Світло вмикали по годинах і так далі. Там цими дурницями теж вже майже тридцять років не займаються. Вступили до НАТО і автостради будують швидкими темпами…

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також