Мільярдер Тарута посадив в Острозі липу

988 0

Ми у соцмережах:

Мільярдер Тарута посадив в Острозі липу

Народний депутат Сергій Тарута, один із найбагатших українських бізнесменів, побував в Острозькій академії. Навчальний заклад часто влаштовує для своїх студентів зустрічі з відомими людьми. Проте цього разу Сергій Тарута попросив про аудієнцію сам. В Острозі цьому зраділи, бо мали до нього, як до нардепа та мільярдера, немало прохань.

Тарута Ігор Пасічник, ректор Острозької академії:

— Сергій Тарута, як голова підкомітету з питань охорони історико-культурної спадщини у Верховній Раді, зацікавився Острозькою академією. Не буду приховувати, що ми були зацікавлені у приїзді Сергія Тарути. У США нам закупили і намагаються передати скульптури Петра Капшученка, на честь якого ми створили в академії музей. Проте через українське законодавство перевезти роботи Капшученка ми не можемо. Сергій Тарута пообіцяв допомогти. В Острозі також є унікальна синагога — дев'ятипільна. Таких у світі лише чотири, проте наша — на останній стадії руйнування. Синагогу потрібно негайно законсервувати, а то ми втратимо цю пам'ятку культури, на якій можна було б заробляти кошти. Пан Тарута на наше прохання також відгукнувся, пообіцяв привезти посла Ізраїлю. Також ми хочемо відновити Острог, розробили проект розвитку і показали його Сергію Таруті як можливому меценату. Він попросив надати йому економічний розрахунок проекту, над яким працюють наші спеціалісти, тож сподіваємося на його допомогу.
Після розмови зі студентами на подвір'ї Острозької академії мільярдер посадив липу. Офіційних зустрічей з рівненськими політиками та чиновниками пан Тарута не мав.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також