Мільйон — на пам’ятник у Рівному, три — за проїзд пільговиків

2038 0

Ми у соцмережах:

Мільйон — на пам’ятник у Рівному, три — за проїзд пільговиків

Минулого четверга рівненські депутати знову «ділили» міський бюджет. Цього разу йшлося про майже 23 мільйони гривень, які використають на різні потреби: від капремонтів до оздоровлення. Та найцікавіше, є й невелика субвенція від Білої Криниці — Рівне вперше отримало гроші за те, що сільська дитина відвідує міський дитсадок.

Віктор Шульга, начальник міського управління бюджету і фінансів:

— Йдеться про розподіл перевиконання доходів загального фонду бюджету, що утворилося станом на 1 травня. Здійснюється перерозподіл коштів у межах запланованих видатків бюджету. Крім того, ми надаємо дві субвенції обласному бюджету і отримаємо субвенцію від Білокриницької сільської громади. Це перша угода між Рівним і сільською громадою, де оплачується перебування дитини з чужої території у нашому закладі.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

— Щодо субвенції з Білої Криниці — цікавий випадок. В нас доволі-таки складні питання взаємодії з сусідніми громадами. Їхні мешканці навчають своїх діток у школах та дошкільних закладах Рівного. Якщо діти з вашої громади навчаються в рівненських школах, то чому рівняни повинні за них платити? Нехай ваша громада оплачує. Тому хочу подякувати Білокриницькій громаді, яка цивілізовано вирішує ці питання і надала субвенцію на такі освітні послуги. Сума поки що невелика, мова йде про понад 40 тисяч гривень, це за одну дитину за рік. Але це уже певний крок до цивілізованих відносин. Інші громади до нас не зверталися. Навпаки, це місто вимагає і звертається до сусідніх громад! Управління освіти має детальну інформацію, скільки в нас таких дітей потенційно може навчатися.

З найважливішого на сесії — розглядали питання, що стосувалися бюджету. Основні моменти: було виділено кошти на реабілітацію дітей з інвалідністю, для військовослужбовців, на підтримку ДФТГ. Виділили кошти на реконструкцію центру «КРОК», який займається питаннями людей з інвалідністю, на продовження реконструкції пам’ятника чорнобильцям, але тут стоїть питання — чи казначейство їх пропустить на виконання тих робіт?

Зокрема, на реконструкцію пам’ятного знака «Жертвам Чорнобильської катастрофи» на розі вулиць Петлюри-Мазепи, який простояв за будівельним парканом майже два роки, піде мільйон гривень. А на завершення капремонту приміщення «КРОКу» — 1,4 млн грн. На оздоровлення дітей з інвалідністю потрібні 1,3 млн гривень, на виплати матеріальних допомог членам родин загиблих на війні рівнян, пораненим захисникам та соціально вразливим мешканцям — мільйон.

Управлінню освіти додадуть 233 тис. грн на капремонти у школах №№ 2, 12 та 15 і в дитсадку № 29 — десь потрібно замінити вікна, а десь зайнятися ремонтами фасаду, покрівлі та спортивних приміщень.

3,4 млн грн «перепаде» управлінню містобудування та архітектури: понад мільйон з цієї суми витратять на капремонт частини вулиці Кулика-Гудачека, 350 тис. — на капремонт ділянки вулиці Володимира Стельмаха, менші суми підуть на будівництво пішохідних доріжок на вул. Корольова у Рівному та вул. Молодіжній у Квасилові, на реконструкцію мереж водопостачання у Тинному та інші потреби.

Департамент економічного розвитку отримає 2,8 млн на програму енергозбереження «Тепле місто», а 10 мільйонів — на заходи програми «Енергодім- Рівне». Також 1,4 млн грн депутати запропонували виділити для міської лікарні № 2 — для завершення робіт з встановлення вікон, зовнішніх дверей та ремонту покрівлі. А от за перевезення пільговиків у великих автобусах Рівне заплатить 3,5 млн гривень.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також