Мільйона за посаду головного поліцейського Рівненщини не вистачило

5367 0

Ми у соцмережах:

Мільйона за посаду головного поліцейського Рівненщини не вистачило

«Таке буває, коли щось робиш з перепою», — так висловився працівник Міністерства внутрішніх справ України, де ще довго з реготом згадуватимуть про дубенчанина Олександра Нартюка. Цей колишній поліцейський разом із своїм покровителем приїхали до них «вирішити питання» щодо призначення керівника поліції Рівненської області. Ціну питання визначили у мільйон!

За ці гроші вони просили оголосити конкурс на посаду начальника  головного управління Нацполіції в Рівненській області. Як найбільш достойний, цей конкурс мав виграти колишній заступник начальника карного розшуку Дубенського райвідділу міліції Олександр Нартюк з села Плоска Дубенського району. Аби переконати столичного начальника, йому показали папірець, на якому була намальована одиниця із шістьма нулями. Службовець Національної поліції, який займається кадровими питаннями, одразу повідомив про це «куди треба». Звісно, що ніякого мільйона у приїжджих «рішал» не знайшли. Їх навіть не затримували на місці злочину, натомість поліцейські разом із працівниками СБУ організували обшуки у них вдома.

Відомо, що Олександр Нартюк обіймав керівну посаду в Дубенському районному відділку міліції. Пізніше був начальником відокремленого територіального підрозділу в Рівненській області. Потім він опинився на Волині, де спочатку працював слідчим, а потім дільничним офіцером. Про подальшу його кар’єру в правоохоронних органах Офіс генерального прокурора України повідомляє так: «Не пройшов атестацію». У декларації Нартюка вказано, що після служби у поліції він став працювати заступником директора Дубенського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів. Навіть претендував на посаду директора, проте не знайшов підтримки серед депутатів Рівненської обласної ради. Цікаво, що Радикальна партія підтримала Олександра Нартюка як кандидата до обласної ради від Дубенщини на місцевих виборах, які відбулися 25 жовтня.

Прізвище 54-річного «покровителя» колишнього правоохоронця поки що не оголошують. Лише згадали, що корупційні зв’язки налагоджували люди, які причетні до незаконного видобутку бурштину. Саме вони й мали заплатити мільйон за те, щоб Нартюк став головним поліцейським області і місцева поліція ще більше, ніж тепер закривала очі на роботу нелегальних старателів. Однак якщо добре придивитися на фото з обшуків помешкання, то на них можна розгледіти чоловіка, схожого до відомого дубенського підприємця Анатолія Іваницького. У 2016 році на засіданні правоохоронного комітету Верховної Ради колишній нардеп Ігор Мосійчук озвучував доповідь про незаконний видобуток бурштину на Рівненщині. У ній той називав Анатолія Іваницького «смотрящим» за незаконним видобутком бурштину на Поліссі.

За фактом підкупу кадровика Національної поліції України Головне слідче управління розпочало кримінальне провадження за ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Одне не зрозуміло, з чого саме сміялися в Києві, коли почули пропозицію купити за мільйон посаду начальника обласної поліції? Можливо, із розміру хабара, який виявився занадто смішним?


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також