Мінеральна вода може бути небезпечною

1238 0

Ми у соцмережах:

Мінеральна вода може бути небезпечною

Прийнято вважати, що мінеральна вода завжди корисна. Але чи так це насправді?

Всю мінеральну воду можна розділити на три види залежно від вмісту солей. В ідеальній мінеральній воді міститься не більше одного грама солей на літр. Її можна пити в будь-яких кількостях і використовувати для приготування їжі.

Лікувально-столова мінеральна вода містить до 10 грамів солей на літр. На ній вже не можна готувати, але пити все ще можна, щоправда, в обмеженій кількості, а не щоразу, коли захочеться пити. Вона продається в продуктових магазинах, але перед її вживанням краще порадитися з фахівцем.

У лікувальній мінеральній воді міститься більше 10 грамів солей на літр, пити її можна тільки в строго рекомендованих дозах за показаннями. При безконтрольному вживанні лікувальної та лікувально-столової мінеральної води можуть виникнути такі неприємні симптоми, як хрускіт у суглобах, безсоння, млявість і стан розбитості.

Вуглекислий газ, солі й мінерали, що містяться у воді, можуть порушити функції шлунка, жовчного міхура, нирок і сечового міхура. Особливу небезпеку становлять солі натрію для тих, хто страждає на нефрит, гіпертонію і серцево-судинні захворювання, що супроводжуються набряками. Тому уважно читайте етикетки і обов’язково проконсультуйтеся з лікарем.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також