Міністерство соцполітики проводитиме на Рівненщині експеримент

1921 0

Ми у соцмережах:

Міністерство соцполітики проводитиме на Рівненщині експеримент

Пілотний проект Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІССС) реалізовуватиме Міністерство соціальної політики в Рівненській ти Житомирській областях. Кажуть, це спростить оформлення соціальних допомог, адже не потрібно буде бігати за довідками.

 «Для громадян це доступність і швидкість. Це дає змогу відійти від паперових документів, безлічі копій та уникнути банальних хвилювань, що спливає термін дії будь-якої довідки. Люди зможуть бачити та контролювати всю інформацію про себе щодо соціального захисту в особистому електронному кабінеті. Замість 1.5 місяці очікування соціальної допомоги людина зможе її отримати за декілька днів.

Для громад це впорядкування здійснення соціальних виплат та верифікація їх одержувачів, а також забезпечення електронного обміну інформацією між державними органами. Замість 10+ різних не пов’язаних між собою реєстрів буде єдина інформаційна система, в якій легко навчитися працювати та надавати будь-яку послугу за одним алгоритмом,» — пояснила Марина Лазебна.

Наразі вже включено 6 допомог до ЄІССС:

* державна соціальна допомога особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю;

* допомога на дітей одиноким матерям;

* допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування;

* державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям;

* допомога особі, яка доглядає за хворою дитиною

* допомога при усиновлені дитини.

І вже до кінця року їх буде 34.

У 1 кварталі 2022 року буде проведене навчання для всіх органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань соціального захисту населення Житомирської та Рівненської областей.

А вже згодом до системи підключать всі 125 видів соціальних послуг, які надають нині.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також